Com mana la tradició, el carruatge de Sant Antoni Abat, patró dels cavalls i dels animals de peu rodó encapçala la comitiva. PERE GRAU, mossèn "No sabem ben bé per què, sempre se'l pinta amb un porquet. Hi havia un porquet que l'alimentava tot el poble i per Sant Antoni se'l rifaven." Sant Antoni és també el patró dels animals domèstics i per això avui és dia de benediccions de gats i gossos... i algun conill. "Se llama Truski y está encantado de estar aqui. "Es ver el desfile y la ilusión de estar con los demás perritos y que él vea el desfile." Una altra mena d'animals que mai no es perd la festa són els de l'Arca de Noè, entitat organitzadora dels Tres Tombs. ÓS BRU, Arca de Noè "És un constum que va començar al 1929, amb Santiago Rossinyol, feiem festes, sopars amb noms d'animals i fent animaldes i això continua cada any." JOAN DELMÀS, colla de Cal Ros "Sant Medir va ser un pastisser que fa molt anys va decidir repartir pastissos i ara el que es fa es tirar carmels." La pluja de dolços és un dels moments més esperats per als nens Una de les novetats d'aquest any han estat les protectores d'animals, que s'estrenaven a la desfilada. ISABEL GARCÍA, Animals Sense Sostre "Necessitem molta ajuda, hi ha molts animals abandonats ara mateix amb la crisi molts més i és una manera de fer publicitat del que fem, i que en comptes de comprar que adoptis. El tret de sortida de la festa dels Tres Tombs va ser fa dues setmanes a Sant Andreu. Les celebracions s'allargaran fins a finals d'estiu a diferents poblacions de Catalunya.

Fa un parell de setmanes Sant Andreu va celebrar la tradicional rua dels Tres Tombs, que, com marca la tradició, sempre és el primer barri a celebrar aquesta festivitat. El barri de Sant Antoni, aprofitant que celebra les festes majors els dies pròxims a la festivitat de Sant Antoni Abat, el 17 de gener, converteix la cavalcada dels Tres Tombs és una de les activitats més seguides i esperades per grans i petits.

Enguany, al voltant de les 11 h del matí s’ha fet la lectura del pregó a càrrec de la coneguda entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés. Seguidament, les autoritats han fet el tradicional lliurament de banderes i s’ha donat el tret de sortida a la cavalcada dels Tres Tombs pels carrers del barri de Sant Antoni.

La rua ha començat al carrer de Calàbria, ha continuat pels carrers del voltant del Mercat de Sant Antoni i ha seguit pel carrer de Pelai fins arribar a la Rambla per baixar-la i enfilar el carrer de Ferran. La cavalcada ha acabat a la plaça de Sant Jaume.

El seguici d’enguany estava encapçalat pels llancers de la Guàrdia Urbana i components de la banda de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana, que donaven pas al carruatge capella amb la figura de Sant Antoni. Seguidament, 17 genets, tres d’ells amb el penó de Sant Antoni, formaven la comitiva oficial dels Tres Tombs.

Un dels carruatges que més caramels ha llançat al públic ha estat l’oficial dels Tres Tombs de Sant Antoni amb els presidents de les entitats organitzadores i autoritats, seguida d’altres carros i carruatges d’entitats i associacions de la ciutat amb els seus penons i banderes corresponents. La banda de música ha posat el toc festiu a la cavalcada i, un any més, s’hi ha sumat a peu l’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall, que a més de fer beneir els gossos per Sant Antoni han volgut mostrar públicament la importància d’aquests animals, que són imprescindibles per a moltes persones cegues.

Aquest any, la protectora Animals Sense Sostre s’ha estrenat a la desfilada. Volen aprofitar la desfilada per denunciar el gran nombre d’animals abandonats que hi ha a les gosseres i animal a la gent a adoptar un animal abandonat abans de comprar-ne un.