JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+Dcat+Rcat "Nosaltres el que volem és que la ciutat faci costat al dret a decidir i, per tant, que faci costat a la democràcia". RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Creiem que cal esmerçar tots els esforços perquè el dia 9 de novembre de 2014 els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya puguem votar." GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "Quan es compleixin els supòsits de tenir una llei i de tenir la consulta convocada, aleshores parlem-ne." ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "Vostès estan parlant de supòsits, i l'Ajuntament no pot fer un acte que sigui il·legal. No ho pot fer. I no pot cedir dades del padró." JORDI MARTÍ, regidor de Presidència i Territori "No estem d'acord amb aquests plantejaments negacionistes respecte aquesta possibilitat que el poble de Catalunya s'expressi."

La proposició acorda posar a disposició el padró municipal “en els termes que indiqui la nova llei de consultes”. Joan Laporta (UxB) ha dit que el món municipal seria clau si el referèndum es fa per la via de la llei de consultes, una norma que el Parlament pot aprovar durant la primera meitat de 2014. Els impulsors han dit que cal esmerçar tots els esforços perquè el 9 de novembre els catalans siguin cridats a les urnes. Laporta ha agraït els vots favorables de les dues formacions, que han permès aprovar la proposta.  Ha dit que amb la transacció s’han millorat el redactat original que hi havia i ha elogiat la voluntat dels tres partits d’arribar a un acord. També ha agraït l’abstenció del PSC. Amb aquesta proposta, Laporta considera que Barcelona lidera la cessió del padró i servirà d’exemple perquè altres ajuntaments del país s’hi sumin. “Expressem la nostra satisfacció perquè la capital de Catalunya faci costat al dret a decidir i a la democràcia”, ha dit.

Jordi Martí (CiU) ha mostrat el suport del govern municipal a la consulta. El regidor ha explicat que el  seu grup sempre ha tingut una posició molt clara amb l’opinió majoritària dels catalans, que és poder expressar-se a les urnes per decidir el seu futur polític. Ricard Gomà (ICV-EUiA) ha donat un “sí rotund” al dret de Catalunya a l’autodeterminació. “És un subjecte polític i té dret a decidir les relacions que estableix amb els altres pobles del món” i creu que les urnes són la millor sortida democràtica a un conflicte polític.

El PSC s’ha abstingut de la votació. Gabriel Colomé s’ha mostrat favorable al dret a decidir, sempre que es produeixi un acord entre els governs català i espanyol. Més previsible ha estat la posició del PP. Àngels Esteller ha dit que no hi ha cap constitució del món que reconegui l’autodeterminació de part del seu territori, excepte la d’Etiòpia.