Al llarg de la Via Laietana alguns manifestants han fet pintades a les parets i han destrossat els aparadors d’algunes entitats bancàries i botigues. A continuació, algunes persones han posat valles i contenidors al mig del carrer en forma de barricada, que després ha retirat la policia.

A la plaça de Sant Jaume hi han arribat alguns manifestants, que han cridat en solidaritat amb els veïns del barri de Gamonal i s’han pogut sentir lemes en contra de les forces de seguretat com “la policia tortura i assessina”. Diversos agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana han acordonat els edificis de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona. A tres quarts de 10, els manifestants s’han tornat a dirigir cap a la Via Laietana i han deixat la plaça Sant Jaume.

Els manifestants han demanat que es posin en llibertat tots els detinguts que hi ha hagut arran de les protestes veïnals i han fet una crida en contra de la corrupció. Aquesta protesta forma part d’una vintena de manifestacions que s’han celebrat a tot l’estat espanyol, en una convocatòria feta a través de les xarxes socials.

Els manifestants han destacat l'”efecte Gamonal” l’aprenentatge que s’ha extret del que ha tingut lloc al Gamonal, és a dir, que si la ciutadania es revolta i s’uneix, es pot aconseguir que es paralitzin projectes com el del barri de Burgos.