El web de qualitat de l’aire està gestionat per la Regidoria d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament i està pensat per donar “transparència total i informar de la situació amb normalitat”. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, també es vol familiaritzar tots els ciutadans sobre quins són els principals contaminants que afecten Barcelona, partícules en suspensió i diòxids de nitrogen. A través d’aquesta eina, els barcelonins, podran saber si l’aire que es respira és de qualitat excel·lent, satisfactòria, acceptable, deficient o molt deficient.

A la ciutat, actualment, hi ha set estacions de mesura que ofereixen dades cada hora. En funció de les previsions meteorològiques, el web també fa una previsió dels nivells de pol·lució, a 24 i 48 hores vista.

Aquesta iniciativa també està pensada per donar informació de la normativa vigent, amb el llindar permès per a cada tipus de contaminant atmosfèric; per fer divulgació sobre què és un episodi de contaminació atmosfèrica o del Pla de millora de qualitat de l’aire a Barcelona.

La Secretaria de Medi Ambient de la Generalitat també disposa d’una pàgina web amb informació similar que abasta diferents ciutats del país.