El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha explicat que presentaran la moció de la PAH per la situació “d’emergència habitacional” que, assegura, hi ha a la ciutat. “Iniciativa garantirà que en el ple es debati sobre el problema social més important de la ciutat: l’habitatge”, ha dit Gomà, que ha assenyalat que el text de la plataforma té un doble objectiu: evitar que hi hagi pisos buits  i que els bancs els retinguin.

Amb el debat al plenari, Gomà vol “que Barcelona aixequi la bandera contra els pisos buits i activi mecanismes sancionadors”. El líder de la coalició ha recordat que altres ciutats ja han pres aquesta iniciativa i que “Barcelona ha de fer-ho” i ser “punta de llança” de les ciutats que adopten la moció de la PAH.

A les comissions de plenari d’aquest mes, el Grup Municipal d’ICV-EUiA també demanarà al govern que expliqui què ha fet per evitar talls en el subministrament de serveis bàsics a la ciutat en famílies amb renda per sota del salari mínim interprofessional. Ho exigiran després que al juny es va aprovar una proposició al ple que instava l’Ajuntament a prendre mesures. Iniciativa també buscarà el rebuig al decret de pobresa energètica de la Generalitat perquè considera que ha quedat curt.