Barcelona tindrà una cavalcada principal, però els barris també viuran de ben aprop la nit de Reis. Demà a partir de les 5 de la tarda Melcior, Gaspar i Baltasar desfilaran per 7 dels 10 districtes de la ciutat. Però l'ambient ja ha començat avui per exemple aquí a Gràcia, on els carters reials han acabat de recollir les últimes cartes. "Has demanat moltes coses o unes quantes? Unes quantes, perquè estava repartit pel tió i pels Reis, no ens hem passat. És que hi ha molts nens per repartir, uns quants per a tu i uns quants per un altre nen." CARTERA REIAL "Estem esperant que tots els nens portin les seves cartes, llavors els Reis se les llegeixen, si s'han portat bé tindran els regals, i si no, a esperar un any més." Però aquesta tarda, a més de fer arribar la carta, l'objectiu era un altre. El primer, no mullar-se, i el segon... "A agafar caramels" "N'he agafat molts i tinc les butxaques plenes." Això sí, molt atents al pas de les carteres reials. Ells saben bé què cal fer per assegurar-se uns bons Reis. "L'he saludat" "Hola, que m'he portat molt bé avui." Amb els deures fets i tots els caramels a la butxaca, els més petits esperen amb candeletes que arribin Ses Majestats.

El recorregut de la cavalcada de les carteres reials puja pel carrer Gran de Gràcia fins a la travessera, per on efectivament travessa la vila fins al carrer de Sardenya. Després torna per Sant Antoni Maria Claret, Tordera, Milà i Fontanals, Puigmartí, Torrent de l’Olla i Diluvi fins arribar a la plaça de la Vila de Gràcia, on les carteres són rebudes per les autoritats i adrecen unes paraules al públic des del balcó de la seu del districte. En Carbonilla, que també participa a la cavalcada, recorda als nens i nenes que no s’hagin portat bé que els reis Mags també els poden portar carbó.

A la plaça de la Vila hi ha activitats també des de les 18 h: tallers de maquillatge, retallables, gegants, etc. Els comerciants donen xocolata desfeta i també s’hi serveixen sucs. La festa esclata amb l’arribada de la cavalcada: des de la torre del Rellotge es llança confeti que omple tota la plaça.

La cavalcada de les carteres reials és organitzada, des de fa més de 10 anys, per la Fundació de la Festa Major de Gràcia, amb la participació de moltes entitats de la vila com els castellers, les colles de Sant Medir, les associacions de veïns, els comerciants, grups de percussió…