Tres anys després de fer-ho per última vegada, Montserrat Caballé ha tornat a pujar a un escenari -en aquest cas, a la Basílica de Santa Maria del Mar- davant d'un públic més que entregat. I ho ha fet amb una finalitat benèfica: la tercera edició del concert solidari 'Veus per l'esperança', que organitza l'Hospital Clínic per a recaptar diners per a la recerca oncològica. PERE GASCÓN, cap Servei Oncologia de l'Hospital Clínic "Va ser la Montserrat Caballé que va trucar, perquè no havia pogut participar en cap altre de les dues edicions, i ens va dir que volia fer alguna cosa aquest Nadal ." I dit i fet. Al concert, també hi ha participat la seva filla, Montserrat Martí, i el mediàtic tenor, Jordi Galan, de qui Caballé es confessa una gran admiradora. Tots tres han participat desinteressadament per sensibilitzar sobre la necessitat de potenciar els equips d'investigació oncològica, molt malmesos per la crisi. PERE GASCÓN, cap Servei d'Oncologia de l'Hospital Clínic "El que no podem fer és perdre tot el que hem estat fent en els últims 30 anys, perquè en aquests temps de crisi, ho podem perdre en dos o tres anys." Amb gairebé 1.500 localitats venudes, els organitzadors recaptaran entre 30.000 i 40.000 euros. Això sí, consideren que el és realment important, és tenir l'oportunitat de conscienciar tant a l'administració com als patrocinadors privats sobre la necessitat de continuar invertint en investigació oncològica.

Ja fa dos anys que l’Hospital Clínic organitza al novembre, a L’Auditori, un concert amb el nom de ‘Veus per a l’esperança’, que té com a objectiu recaptar fons per a la lluita contra el càncer. Fins ara, Montserrat Caballé havia refusat les invitacions a participar-hi, però fa tres setmanes la mateixa soprano va proposar als organitzadors fer-ne un altre concert per Nadal. Els responsables del Clínic no han deixat perdre l’oportunitat i ahir van omplir Santa Maria del Mar amb un públic entregat i solidari.

El periodista Josep Sandoval va presentar l’acte i les tres actuacions: la de Montserrat Caballé; la de Montserrat Martí, que va cantar amb sa mare, i la del mediàtic tenor Jordi Galan, de qui Caballé es confessa gran admiradora.

Amb prop de 1.500 entrades venudes i tots aquests artistes treballant-hi desinteressadament, els beneficis seran d’entre 30.000 i 40.000 euros. Aquests fons es destinaran a la investigació contra el càncer que es fa al Servei d’Oncologia de l’Hospital Clínic i a l’equip d’Oncologia Molecular i Translacional de l’IDIBAPS. Segons el director d’aquest institut de recerca, Pere Gascón, l’objectiu és aconseguir el màxim de recursos econòmics i consolidar el concert dins el calendari anual d’actes solidaris de la ciutat de Barcelona. Però també conscienciar la societat i l’Administració que cal continuar invertint en la lluita contra el càncer, perquè “tot el que hem estat fent en els últims 30 anys, en aquests temps de crisi, ho podem perdre en dos o tres anys”.