El Francesc és distribuïdor de farines sense gluten. Fins ara, en venia només per Internet a persones celíaques que es feien el pa a casa. FRANCESC ALTARRIBA, copropietari 0% Gluten "Hi ha molta gent que li agrada fer-se el pa a casa, però aquests són els del mercat de pa convencional. Però la gent que té intolerància al gluten, ja no és que es vulgui fer el pa a casa perquè li agrada. Ho fa per necessitat." Per això, ha decidit crear, juntament amb la Isabel, la botiga 0% Gluten al barri de les Corts. Aquí els clients habituals poden venir a buscar el pa fresc. En aquest pastador només s'elaboren productes sense gluten, així no hi ha risc de contaminació. FRANCESC ALTARRIBA "Els productes que nosaltres fem els podem fer a mida i el que fem és personalitzar-los a les necessitats de cada client. Podem fer pans, per exemple, amb suc de préssec, podem fer pans que incorporin fruita, xocolata, pans que incorporin nous, panses, olives..." Es calcula que una de cada 200 persones és celíaca. No poden menjar res que porti farina de blat o de civada. Per fer pa han de fer servir altres tipus de farina menys comuns com la de castanya o la de cigrons. Això, però, asseguren que no afecta la qualitat del producte. ISABEL TRULLENQUE, copropietària 0% Gluten "La rebosteria i la pastisseria moltes vegades, si no t'ho diuen, no sabries si és un producte sense gluten o no." De fet, són productes elaborats perquè en mengin també persones sense intolerància. "Més que res per donar, sobretot als nens, que van a una festa infantil i troben que perquè tenen una celiaquia no saben què donar-li, sempre queda apartat." La botiga no és una fleca convencional. En aquesta taula, s'hi fan els encàrrecs i també cursos per aprendre a fer pa.

La fleca està ubicada al número 5 del carrer de la Pobla de Lillet, a Les Corts.