El congrés mundial de telefonia mòbil va aterrar a Barcelona l’any 2006, provinent de Canes, i des d’aleshores no ha deixat de créixer. Després que l’edició d’aquest 2013 acollís la xifra rècord de 72.000 visitants, els organitzadors esperen que el nombre d’assistents al Mobile World Congress (MWC) de 2014 s’enfili fins als 75.000.

El president de la GSMA, l’organització que agrupa les empreses dedicades al sector de la telefonia mòbil, ha explicat que l’impacte econòmic de 340 milions d’euros —13 més que en l’edició anterior— es produirà per l’increment de l’ús de taxis, hotels i serveis de restauració.

La mobilitat és un dels problemes que més preocupa els organitzadors del MWC, que consideren que el transport serà “un gran repte” a l’hora de millorar les connexions entre els hotels barcelonins i el recinte firal de la Gran Via, a l’Hospitalet. En aquest sentit, el president de la GSMA, John Hoffman, ha explicat que els moments més crítics es produeixen “a última hora de la tarda, quan es fan moltes activitats”.