Molts mitjans de comunicació i curiosos amb ganes de no perdre's cap detall. "Por saber cómo és, ya que lo hacen pues venir a verlo." "No n'he vist cap i trobo que a Barcelona tot això li va molt bé." Les tanques de protecció no els tiren enrere. Comencen a arribar els primers convidats i les càmeres i els mòbils no paren de fotografiar. "Per ensenyar-li a les meves filles que he estat aqui i que les vegin." Qui té les millors imatges però és el Raja, l'encarregat oficial d'immortalitzar el casament. RAJA JAIN, fotògraf "Venim de l'Índia. Som un equip de 16 persones que venim per cobrir el casament." Els mateixos convidats també volen un record als peus del MNAC. És l'hora de donar la benvinguda al nuvi i els familiars i amics més íntims n'esperen l'arribada, un dels moments més emotius per a tots des que són a Barcelona. "He vist una ciutat molt, molt bonica. M'agrada i estem gaudint molt del casament." "Som a l'Hotel Arts, hem caminat per la platja, avui hem anat al Camp Nou, també hem fet una mica de compres." "Hem anat a la Catedral... de Gaudí." "La Sagrada Família..." El nuvi no es fa esperar i les danses índies l'han acompanyat tot el recorregut fins a retrobar-se amb la futura esposa. Ella ha estat però l'última d'arribar.

La Sala Oval del MNAC s’ha engalanat amb teles vermelles i una gran làmpada per celebrar l’última festa d’una de les celebracions privades més opulentes que es recorden a la ciutat. Els actes del casament de la neboda del magnat Lakshmi Mittal van començar dijous, moment en què els nuvis van oferir un còctel de benvinguda als convidats al Museu Marítim, tot i que feia dies que els preparatius del casament havien començat a generar debat.

Un dels moments més emotius dels tres dies de casament, però, ha estat l’arribada del nuvi al MNAC. Ho ha fet en un cavall engalanat i acompanyat dels seus familiars i amics més íntims que ballaven danses tradicionals índies al ritme dels timbals. Molts dels convidats han aprofitat la curta espera per fotografiar-se als peus de l’edifici del museu alhora que desenes de mitjans de comunicació i una gran quantitat de curiosos també enregistrava l’escena. L’última en arribar ha estat la núvia.

Divendres es va celebrar un ritual “mehndi”, una cerimònia tradicional dels països orientals destinada a donar sort a la parella en la qual els participants es pinten els peus, els braços o només les mans amb henna, segons si són homes o dones. L’Hotel Arts, ocupat majoritàriament pels convidats al casament, va acollir un dinar amb tots els participants a base de plats indis. L’Hotel W també ha allotjat una part dels assistents. El gran banquet del MNAC és el punt final de les celebracions del casament. El nuvi, Gulraj Behl, ha arribat a la part de darrere del Palau Nacional en cotxe, lloc on l’esperava el cavall blanc amb el què ha fet entrada a l’edifici. La festa ha comptat amb un espectacle de focs artificials i s’allargarà fins a les 3 h de la matinada.


Entre els 550 persones que la família Mittal ha volgut convidar hi destaquen noms locals com el de la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. De fet, Trias va destacar que el seu regal a la parella seria l’espectacle de la Font Màgica de Montjuïc, que tant dijous com divendres va endarrerir dues hores l’espectacle respecte de l’horari habitual, fet que va molestar alguns veïns i turistes.

La família Mittal

Els noms clau de la celebració, però, són els de la família Mittal. Lakshmi Mittal, tiet de la núvia i patriarca de la família, és el segon home més ric de l’Índia i el 41è més ric del planeta amb 16.000 milions de dòlars, segons la revista Forbes. A més, les seves connexions el converteixen en el 51è home més poderós del món. A tall d’exemple, el multimilionari espanyol Amancio Ortega, amb una fortuna gairebé quatre vegades superior, no apareix a la llista Forbes dels més influents.

Lakshmi Mittal té els orígens en una família humil de Sadulpur, al nord de l’Índia. Després de traslladar-se a Calcuta i d’heretar el taller metal·lúrgic del seu pare, Lakshmi va poder comprar una empresa d’acers d’Indonèsia que va reflotar. Més tard es va beneficiar de les privatitzacions als països de l’antiga Unió Soviètica, on va poder produir amb costos laborals molt baixos. Actualment, Mittal és el president i propietari de l’empresa AcelorMittal, que controla una desena part del comerç mundial d’acer.

La núvia, Shristi Mittal, és la filla de Pramod Mittal, germà del magnat de l’acer i propietari de l’empresa Global Steel Holdings Limited, també dedicada a aquest sector. Shristi, de 26 anys, va estudiar a la Universitat de Columbia i ocupa un lloc a l’executiva de l’empresa del seu pare. El nuvi, Gulraj Behl, de 36 anys, és un alt executiu del banc HSBC i ha ocupat càrrecs importants al Royal Bank of Scotland.

No és la primera vegada que la família Mittal celebra un casament de manera tan opulenta. L’any 2004 es va casar a París Vanisha Mittal, una de les filles de Lakshmi Mittal. En aquella ocasió, Mittal va gastar prop de 60 milions d’euros per, entre altres luxes, llogar el palau de Versalles i fer que Kylie Minogue vingués des d’Austràlia per cantar a la festa.