Menys permissivitat en la taxa d’alcoholèmia

El director de la Fundació RACC, Miquel Nadal, considera que la proposta de doblar l’import de la multa de 500 a 1.000 € per superar la taxa d’alcoholèmia és “una mesura parcial, mal enfocada, fàcil i massa general” que només s’hauria d’aplicar a les persones reincidents i aquells qui superin 1,2 grams d’alcohol per litre de sang.

D’altra banda, ha demanat valentia als polítics per rebaixar la taxa permesa de 0,25 a 0 mil·ligrams per litre d’alcohol aspirat. Actualment, el límit és de 0,25 i de 0,15 als conductors novells i els transports de mercaderies i vehicles especials.

130 km/h: no obrir la veda

La nova Llei de Seguretat també preveu augmentar velocitat màxima permesa fins a 130 km/h en alguns trams d’autopistes i autovies i, en canvi, planteja reduir de 100 a 90 km/h la velocitat en les carreteres convencionals. Respecte a aquesta modificació, el RACC considera que incrementar el límit de velocitat ha de ser “molt selectiu, molt ben estudiat i no obrir la veda”.

Casc per als ciclistes

Una tercera modificació que inclou la nova llei és l’obligatorietat del casc per als ciclistes menors de 18 anys. Aquesta decisió ha estat criticada per diverses associacions de ciclistes, així com pel RACC, perquè consideren que la proposta reduir l’ús de la bicicleta a la ciutat. D’altra banda, Nadal ha plantejat la possibilitat d’estudiar si és necessari un sistema d’ dentificació i registre per a les bicicletes, així com una assegurança obligatòria.