Moove Team és una empresa barcelonina amb sis treballadors que es dedica a la creació de programaris per a “team building”. És a dir, desenvolupa aplicacions per a agències que preparen esdeveniments per a empreses com Bayer o Telefónica amb l’objectiu de millorar la cohesió de l’equip. Es tracta de gimcanes tecnològiques amb proves, pistes i interacció de l’equip en les quals han participat, fins ara, uns 10.000 jugadors. Aquest és un sector que busca sempre la novetat i que, en aquest cas, representen les Google Glass.

Les Google Glass, actualment en fase de proves, són un dispositiu de realitat augmentada no invasiu, explica l’enginyer Xavi Guàrdia. De moment permeten geolocalitzar, controlar la inclinació del cap, inclouen brúixola, Wi-Fi, Bluetooth, reconeixement de veu de l’usuari, dels ulls, fer fotografies, captura de so i vídeos o traducció de textos.

Els usuaris expliquen que es tracta d’una sensació divertida i alhora estranya, perquè és com integrar un ordinador al cos. En un futur, permetrà integrar funcionalitats que, actualment, són molt incòmodes mirar en un rellotge o en un GPS, i que facilitaran la vida quotidiana.

Les ulleres encara no estan a la venda però s’espera que estiguin a l’abast de l’usuari l’estiu de 2014. De moment, portals web com Ebay ofereixen Google Glass de prova al preu d’uns 1.500 € la unitat.