Una cinquantena de veïns de la plaça de la Vila de Madrid es van reunir en assemblea el 14 de novembre. Entre tots, van recollir queixes i propostes per millorar l’espai. A més dels punts que hem situat sobre el mapa, l’enumeració també inclou demandes relacionades amb la mobilitat, la neteja i el passatge interior que connecta la plaça amb la Rambla.

Tota la plaça de la Vila de Madrid i els carrers adjacents, com el de la Canuda i el de Francesc Pujols són zones per als vianants i el pas de vehicles o les operacions de càrrega i descàrrega estan limitats dins d’un horari.

Tot i això, els veïns denuncien que freqüentment hi ha motos aparcades al carrer de Francesc Pujols i a la mateixa plaça. També es queixen de les molèsties que generen els vehicles de transport que proveeixen el Decathlon entre les 21 h i les 22 h, tant pel soroll com perquè, diuen, ocupen bona part del carrer del Duc.

La neteja de la plaça és una preocupació per als veïns. Lamenten que “s’està convertint en un gran pipican”. Asseguren que sovint els gossos passegen sense lligar per la passarel·la i per la zona enjardinada. També reclamen que s’intensifiqui el reg de l’espai, ja que queden cantonades amb orins de gossos.

El passatge de la Rambla permet als veïns de la plaça de la Vila de Madrid accedir al passeig directament, sense haver d’anar a buscar necessàriament el carrer de la Canuda. Ara bé, també els porta maldecaps. L’assemblea veïnal apunta com a focus de problemes de convivència la discoteca que hi ha al passatge. Asseguren que els clients que hi acudeixen fan soroll a la nit i tenen conductes incíviques. Una altra queixa que fan és el pas de bicicletes per aquesta via interior.

Els veïns tenen la mirada posada en l’edifici que fa cantonada amb el carrer de la Canuda i la Rambla. Ja han començat les obres per transformar-lo en un megabotiga de la firma de roba Mango. Temen que l’obertura de l’establiment repercuteixi en el teixit comercial tradicional de l’entorn. També els preocupa el gran flux de gent que pot atreure. Per això, demanen que se’ls mantingui informats ja que, asseguren, tot el que saben del projecte comercial els ha arribat per la premsa.