Una violoncel·lista ha posat la música de l’esdeveniment. A més de llegir un manifest pel reconeixement de totes les víctimes del que es considera “violència vial”, s’han llegit poemes escrits o dedicats a algunes persones mortes a la carretera. Després dels parlaments de les autoritats, s’ha fet un minut de silenci. Els assistents han pogut deixar-hi els propis missatges de solidaritat i conscienciació a “la carretera dels desitjos”.

L’acte ha tingut lloc a la glorieta que, des del març, duu el nom de la Transsexual Sònia. Les associacions Stop Accidents i Prevenció d’Accidents de Trànsit, P(A)T, han triat aquest lloc –com ja van fer l’any passat– per commemorar el que, segons resolució de l’ONU de l’any 2005, és el Dia Mundial de les Víctimes d’Accidents de Trànsit.

A més del record, Stop Accidents -que ha organitzat actes similars avui en altres ciutats espanyoles- ha reivindicat una revisió dels barems a partir dels quals es determinen les indemnitzacions a les víctimes i ha denunciat que les noves taxes judicials posen preu al dret que tenen els afectats per un accident a denunciar els fets.