Encara que sigui amb paraigua la Torre Agbar és parada obligatòria per als turistes. "Es un sitio que hay que visitar, independientemente que sea un hotel o un edificio cerrado al público." La particularitat de l'edifici és el que atrau tants visitants, però el que realment voldrien és veure'l per dins. "No tenemos acceso a la torre porque ahora son oficinas. Pero si es un hotel ya uno tiene la oportunidad de conocerlo. Excelente." Veient la debilitat dels turistes, no és estrany que la companyia hotelera Hyatt s'hagi interessat a comprar-lo per convertir-lo en un hotel de luxe amb restaurants i zones d'oci obertes al públic. De fet, la cadena nord-americana calcula que podria arribar a atraure fins a 1 milió i mig de visitants l'any. Aquesta operació és una aposta clara per dinamitzar el 22@. El futur Grand Hyatt de la ciutat estarà al costat del Museu del Disseny, dels Nous Encants i del Teatre Nacional. Poc a poc aquesta zona de la ciutat es va convertint en un focus turístic. Ara el que caldrà és reubicar la seu corporativa d'Agbar i enllestir els tràmits per fer el canvi de propietat. L'Ajuntament valora positivament el canvi d'ús de l'edifici però recorda que perquè es faci efectiu calen els permisos corresponents. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Em sembla lògic que una empresa de serveis no vulgui tenir un edifici tan sumament emblemàtic, amb els costos que li suposa, que al final paguem entre tots, doncs és lògic. Però tothom ha de seguir els passos que s'han de seguir." Un cop aconseguits tots els permisos i l'acord tancat, Aigües de Barcelona tindrà un termini màxim d'un any per deixar l'edifici actual.

La companyia hotelera Hyatt operarà a la Torre Agbar amb la marca Gran Hyatt. Un grup de fons d’inversió liderat per Emin Capital farà front a l’operació de compra. A més, caldrà invertir entre 35 i 60 milions d’euros més en les obres per reconvertir les oficines en un hotel. L’alcalde, Xavier Trias, ha valorat positivament l’operació en una entrevista a Catalunya Ràdio. Això sí, ha recordat que la transformació haurà de complir els permisos pertinents.

Els 700 treballadors d’Agbar buscaran un nou emplaçament a la ciutat i unes altres ubicacions per a les dues empreses filials del grup, Sorea i Aqualogy. L’edifici dissenyat per Jean Nouvel disposa de 30.000 metres quadrats per a oficines. La seu d’Agbar ha conviscut amb altres llogaters, però actualment l’edifici està infrautilitzat.

El grup Hyatt està especialitzat en hotels de luxe. La cadena americana, present en desenes de països, s’ha fixat en una de les icones arquitectòniques del 22@ per tornar a Espanya. Un dels establiments més destacats del catàleg de la companyia és el Grand Hyatt de Shanghai, considerat l’hotel més alt del món.