La plataforma ESMUC en Lluita denuncia que la retallada de més d’un milió i mig del pressupost de l’ESMUC ha arribat a les aules. Asseguren que el curs ha començat amb un augment d’hores per al professorat que ha vingut acompanyat per una rebaixa en el sou. Per això, asseguren que alguns professors han optat per deixar l’escola. Els alumnes es queixen que enguany han hagut de pagar més taxes però se’ls han reduït les hores lectives.

A més d’afectar a la qualitat de l’ensenyament, han fet sortir a la llum deficiències en el manteniment del centre. Posen d’exemple que hi ha pianos que ni s’afinen ni es reparen i que les instal·lacions no es netegen amb prou freqüència. També alerten que la biblioteca no pot ampliar el fons i que els llums dels passadisssos s’apaguen quan encara no ha acabat l’activitat a les classes.

La plataforma avança que continuarà organitzant mobilitzacions. La primera després de l’estiu va coincidir amb la vaga educativa del 24 d’octubre. Les classes d’algunes assignatures es van impartir al bell mig de la plaça de Sant Jaume i, després, estudiants i professors es van sumar a la manifestació unitària.