Sota un sol de justícia, uns quatre mil aficionats a l'esport han fet seu el tronc central del passeig de Gràcia amb Provença per seguir la classe popular que s'ha organitzat amb motiu del dia de l'esport. En família, en parella, o amb les amigues... Vestits tots amb la samarreta groga oficial han participat en una iniciativa sense precedents a la ciutat. SILVIA CASTELLS "Nosaltres últimament ens hem apuntat a un gimnàs, fem running, anem a classes i tal i ens vam enterar d'aquesta activitat i vam pensar que estaria xulo unir-se amb gent de Barcelona i tots fer una mateixa activitat a la vegada i la veritat és que és molt guai". MARIO CANET "Era una cosa de tipus familiar i ens feia gràcia venir per ensenyar-ho a les nenes i que veiessin com funciona això". BETY CARLÚS "El realitzar l'activitat que més em diverteix del fitness un matí enmig del carrer". Dalt de les diferents tarimes, una seixantena d'instructors en representació dels més de 80 centres públics i privats que s'han adherit al dia de l'esport. L'activitat ha posat el colofó a la campanya "Esport Barcelona", que ha promogut l'Ajuntament per impulsar el sector. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde d'Esports "No oblidem que aquests centres creen riquesa, creen llocs de treball i en moments com avui els hem de donar suport perquè ho estan passant malament i és important que aquests centres tinguin cada cop més gent apuntada". Durant l'acte s'ha llegit un manifest en què els centres i clubs esportius han volgut fer palès el moment complicat que viuen per la pèrdua de clients amb l'increment de l'IVA, que ha passat del 8 al 21%.

4.000 esportistes de totes les edats han tenyit de groc el passeig de Gràcia, a l’altura de Provença, en un clima distès i familiar. La majoria dels participants consideren que és una “idea excel·lent” promocionar l’exercici físic i els hàbits de vida saludables.

Els clubs esportius han manifestat l’oposició a l’augment de l’IVA -del 8 al 21 %. Diuen que han perdut clients i demanen a les institucions públiques que reconeguin el seu paper en la salut pública.

Els organitzadors han destacat el fet que Barcelona és la ciutat europea amb més abonats a gimnasos i la tercera del món. Il·lusionats per aquesta xifra, ara l’objectiu és aconseguir el primer lloc del rànquing.

El sol de justícia que ha fet no ha dissuadit els esportistes, que han ballat i cantat al ritme de la música, guiats per una seixantena de monitors repartits en diferents podis. Aquesta “master class” ha posat el colofó a la campanya “Esport Barcelona”, que ha promogut l’Ajuntament per impulsar el sector.