Nova actuació contra la prostitució al districte de Ciutat Vella. Aquest matí s'han precintat set pisos de forma simultània on,segons l'Ajuntament, es llogaven habitacions per exercir-hi la prostitució. Ha estat el resultat de mesos de seguiment per part de la Guàrdia Urbana i amb la col·laboració dels veïns. "Aquí, al carrer d'en Robador, és on l'Ajuntament ha precintat alguns dels pisos que, suposadament, funcionaven com a prostíbuls il·legals. Altres habitatges de la zona encara estan pendents de processos semblants." És el cas de l'Ana. Li volen precintar el pis que té llogat i que comparteix amb dues noies més. Per provar que és casa seva, l'Ana ha hagut de contractar un notari perquè en doni fe. De moment resta en espera que el jutge es pronunciï al respecte. En els últims 10 anys s'han tramitat 115 expedients diferents que giren al voltant de 46 pisos de la zona de Ciutat Vella.

Es tracta d’un procés totalment administratiu i, per tant, no hi ha hagut cap detenció ni cap identificació. La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha explicat que les sancions poden anar entre 17.000 i 27.000 euros.

Els consistori afirma que la concentració de prostitució a l’entorn de la plaça de Salvador Seguí afecta la convivència i la cohesió social del barri perquè no es practica amb les condicions necessàries i, per tant, és un element que incrementa la degradació de la zona. Segons el consistori, el precinte dels pisos s’ha dut a terme amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida al Raval i s’integra en el Pla d’acció Salvador Seguí, un pla global que també inclou projectes de dinamització cultural, comercial, social i veïnal. La fita és aconseguir que els veïns que hi visquin tinguin les mateixes condicions que hi ha a l’Eixample o en qualsevol altra zona de la ciutat.

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha remarcat que darrere de l’actuació hi ha una investigació i un ordre judicial, i des de l consistori estan 100% convençuts que en els pisos precintats funcionaven com a prostíbuls.

Una acció coordinada

Aquesta és la primera vegada que els tècnics de Ciutat Vella i la Guàrdia Urbana precinten diversos bordells de la mateixa zona de manera simultània amb l’objectiu que l’activitat no es traslladi en un altre pis. El procediment s’ha reforçat i, en cas que els prostíbuls previntats es reactivin, l’Ajuntament podrà tancar els pisos cautelarment i de manera immediata sense haver de tramitar una altra vegada l’expedient. En els darrers 10 anys, el consistori ha tramitat 115 expedients per tancar 46 pisos situats en 19 edificis del Raval.

Atenció a la dona

L’Agència municipal ABITS ha augmentat un 8% el pressupost destinat a un programa d’atenció social i informació a les prostitutes i víctimes d’explotació sexual. Gràcies a aquest programa d’inserció laboral, el 2012, prop d’un centenar de prostitutes van trobar feina, i es van signar 126 contractes.