Aquests imants costen entre 1 i 3 euros, i representen, en alguns casos , el 70% dels ingressos anuals dels floristes de la Rambla. Per això, demanen poder seguir venent-los. Segons els floristes, només el 15% dels qui passegen cada dia per la Rambla són barcelonins, la resta, prop del 85% són turistes. Creuen que els productes que els proposa l'Ajuntament, no tindiren sortida. Uns productes, dissenyats per l'escola Massana i que tindrien un cost d'entre 7 i 20 euros. JOSÉ MOYA, president del Col·lectiu de Floristes de la Rambla "La Generalitat, l'Ajuntrament o qui s'encarregui d'aquests temes ha portat turisme low cost. Turisme que ve amb vols de 20 euros i que va pensions a dormir a pensions per 25 euros la nit". Els floristes volen reobrir les negociacions amb el districte de Ciutat Vella, ara mateix encallades. Diuen que se senten coaccionats i denuncien que el consistori no té una actitud negociadora. JOSÉ MOYA, president del Col·lectiu de Floristes de la Rambla "No estem en igualtat de condicions, negociant com hem estat negociant fins ara, que fer-ho amb multes, sancions i coaccions d'aquest tipus". Aquesta mateixa setmana han enviat un escrit a l'Ajuntament amb una proposta. Demanen fer una prova pilot durant un any: destinar un 20% de l'espai de les parades als productes que els ofereix el districte i la resta, als 'souvenirs' que ja venen ara i a les flors i les plantes. I que, un cop passat aquest temps, una comissió mixta entre l'Ajuntament i els floristes avaluï l'experiència.

El president dels floristes de la Rambla, José Moya, ha explicat que les 16 parades de flors es regeixen per l’Ordenança general de mercats de 1967, que estableix que només poden vendre plantes al detall. Els comerciants demanen que s’actualitzi la normativa per adequar l’oferta de productes a la demanda, ja que el 85% dels qui passegen per la Rambla són turistes i la venda de records representa entre el 50 i el 70% de la facturació. Per subsistir, demanen destinar un 20% de la parada, un metre i mig, a la venda de productes per als turistes. De fet, els quioscos que hi ha més amunt del passeig ja hi estan autoritzats.

L’Ajuntament els ha ofert vendre uns records dissenyats per l’Escola Massana, però els floristes creuen que no tindran sortida perquè el preu oscil·larà entre els sis i els 20 euros. Moya defensa que no són els comerciants qui han convertit la Rambla en un passeig “low cost” sinó que “el turisme que ve és ‘low cost'”. Un altre inconvenient que hi troben és que la incorporació de la nova línia de records requereix una inversió inicial de 2.000 euros. Els paradistes ofereixen iniciar un període de prova d’un any en què puguin exposar a parts iguals els imants de record que ofereixen actualment i els objectes que els proposa el consistori i que “el client decideixi quin producte és més comercial”.

Els floristes denuncien que l’Ajuntament s’ha tancat en banda i se senten coaccionats. Se’ls ha notificat que el 12 de setembre es va fer una inspecció en què es va fer una llista dels productes que tenien a la venda tot i no estar autoritzats (ventalls, clauers, imants o bijuteria) a vendre’ls i se’ls va advertir que es poden emprendre “mesures administratives”. Els paradistes han posat en dubte l’efectivitat de la mesura que vol restringir el tipus de records que venen aquestes parades. Asseguren que la normativa “no farà que els barcelonins tornin a la Rambla ni que els turistes comencin a comprar flors”.