Els assistents a la Ruta dels comerços verds han pogut tastar, a la bodega Artós, alguns dels vins que es venen a granel. "Un vermut i..." "Vermut negre sisplau..." I a la botiga Free Food, els propietaris els han explicat les característiques dels productes que hi venen i la filosofia del negoci. RAQUEL NÚÑEZ, col·laboradora de l'associació Barnamil "Alhora que es dóna difusió a aquest tipus de comerç, també fomentem els hàbits de consum responsable, els donem idees perquè puguin posar en pràctica, aquestes persones que participen en la ruta... és una mica anar en aquesta línia, que puguin posar en pràctica, sobretot això, consum responsable." Aquesta ha estat una activitat dins del programa de Festa Major de Sarrià, organitzada pel Punt Juvenil del districte i l'associació Barnamil. SILVIA FRANCÈS, assistent a la Ruta dels comerços verds "Molt interessant, perquè estan reunint el comerç verd amb el comerç tradicional. També hem anat a una botiga de vins molt tradicional i això em sembla un enfocament molt especial, molt divertit." En total, els participants han visitat nou comerços del barri. L'objectiu és donar les eines perquè el consumidor pugui identificar quan es tracta d'un producte ecològic i quan no. RAQUEL NÚÑEZ, col·laboradora de l'associació Barnamil "És difícil en aquest sentit perquè hi ha moltes trampes en aquest sentit i cal tenir cura perquè et diuen 'sí, això és natural, això no sé què...' però també ho han de justificar i ho han de demostrar i no qualsevol cosa que posi verd significa que sigui verd. Això és anar amb cura també i és una mica d'investigació segons el que han dit la gent del barri, doncs vas allà, preguntes i de vegades no, i de vegades sí." Per tal d'identificar els comerços de la ruta, els responsables han fet un treball de recerca previ i han comprovat que totes les botigues compleixen amb alguns dels requisits exigits. La venda a granel o la producció ecològica i natural en són alguns exemples.