La Fira Medieval de Creu Coberta és una activitat pionera a Barcelona pel que fa als mercats medievals. Des de fa vuit anys, els comerciants del carrer, caracteritzats amb vestits d’inspiració medieval, i també artesans provinents d’arreu de Catalunya recreen la baixa edat mitjana per impulsar-hi l’activitat comercial.

L’ambient festiu dels músics, malabaristes i bufons amb La Torna, que passegen amunt i avall del carrer, animen els visitants a participar de la festa medieval. A més, el grup Pendragon recrea un espectacle sobre la història del rei Jaume I i Violant d’Aragó. Tampoc no hi falten malabars amb foc i una exposició d’objectes de tortura medieval, que tant joves com grans els poden provar gratuïtament.

Com cada any, la Fira Medieval de Creu Coberta ofereix als visitants una oferta gastronòmica que aposta pels productes amb denominació d’origen i d’altres productes artesanals, com formatges, mel i embotits.  A la fira gastronòmica s’hi podran continuar degustant productes artesans, acompanyats de vins i caves catalans, al solar buit del número 26 de la Creu Coberta, fins que acabi la Festa Major d’Hostafrancs, el 5 d’octubre.