Segons les estadístiques climàtiques, quatre de cada cinc anys plou durant les Festes de la Mercè. Aquest any el sol ha acompanyat les jornades de festa major i això ha encoratjat barcelonins i turistes a gaudir de les platges de la ciutat.

De fet, aquesta època de l’any és de les millors per gaudir de les platges de la ciutat perquè la temperatura de l’aigua del mar es manté suau després de l’estiu, entorn dels 24ºC, i la temperatura ambient, propera als 25ºC.


A més, la incidència dels raig solars no és tan perpendicular com en els mesos d’estiu i pica una mica menys. Així ho confirma el senyor Joan, que acostuma a prendre el sol cada cap de setmana a la Barceloneta, des del mes de març al mes d’octubre.

Des del restaurant Xup, Xup asseguren que l’ambient assolellat d’aquest cap de setmana ha propiciat que la gent anés a la platja, especialment dissabte. També han notat que els turistes es queden més estona a la terrassa de l’establiment, molt sorpresos pel festival de llum i foc que s’ha celebrat aquest cap de setmana.

Aquest dimarts, jornada de la Mercè, es podrà seguir gaudint d’un ambient assolellat, amb vents suaus de component sud que facilitaran que les temperatures diürnes s’apropin als 25 o 26ºC. Per contra, les nits es preveuen fresques, amb valors mínims de 18 o 19ºC.

Aquesta és la primera setmana de tardor astronòmica, però la calor ens acompanyarà fins al cap de setmana del 28 i 29 de setembre.