Amb una autonomia de 250 quilòmetres, aquest bus elèctric podrà fer el mateix recorregut diari que els altres vehicles convencionals, però sense cap emissió contaminant. El model fa 12 metres de llarg i té capacitat per a 80 passatgers, 18 dels quals asseguts. N'hi ha menys que en un bus normal, per l'espai que ocupen les bateries. Per carregar-les fan falta unes cinc hores. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Són camins tecnològics, una aposta clara pel benestar de la gent, per la no contaminació. No podem anar pel món dient que volem ser un referent de les "smart cities" si no ens ho creiem". L'arribada del bus elèctric és fruit del viatge que l'alcalde va fer a la Xina l'estiu de 2012. Avui dos representants de l'empresa xinesa que el fabrica han assistit a la presentació. TMB el tindrà en proves dos anys i pagarà 11.580 euros al mes de lloguer amb opció a compra. El vehicle se sumarà a una flota que a finals d'any tindrà ja 130 busos híbrids. JAUME TINTORÉ, director general d'Autobusos de TMB "Si tot va bé i si l'experiència és bona, la voluntat, evidentment, no és quedar-nos només amb un sol cotxe sinó d'anar a més". El bus ha fet proves buit des de finals d'agost i els propers dies ho farà amb càrrega que simula passatgers. El vehicle tindrà la base a les cotxeres d'Horta. No farà cap línia ortogonal ni de barri.

L’autobús és el model BYD K9, un vehicle xinès que va arribar a la ciutat segons un conveni signat al març que estableix que TMB en disposarà durant dos anys en règim de lloguer amb opció de compra.

La prova de l’autobús ha de permetre comprovar si un vehicle alimentat per bateries pot assumir un servei de transport en una ciutat com Barcelona amb la mateixa autonomia, confort i rendiment que un altre vehicle de la flota actual i amb un cost també equivalent.

L’autobús K9 és de 12 metres de longitud i amb una capacitat per a 80 passatgers. Segons el fabricant, el cotxe es carrega en cinc hores i té una autonomia de 250 quilòmetres, suficient per a una jornada de servei en una línia urbana.

El preu del lloguer de l’autobús és d’11.580 euros mensuals. Aquest import, segons informa TMB, inclou el manteniment del vehicle.