Fins fa pocs dies només es podia comprar per Internet. Però la demanda i les ganes d'emprovar-se la samarreta han fet que la setantena de punts de distribució ja siguin també de venda. RAQUEL RIVERO, merceries Esmar "Des que hem tornat de vacances, és un no parar. Ens van arribar les comandes d'Internet i caixes de samarretes, i les de la talla mitjana es van esgotar en només un matí." ALEXANDRE DELÍS, llibreria Etcètera "Venem cada dia unes 50 samarretes" La proximitat de l'Onze de Setembre els fa estar cada dia més ocupats. "Ens vam apuntar a la Via amb uns amics i fins ara no hem pensat en la samarreta." No són els únics que ja ho veuen ben a prop. Ahir, els veïns del barri de Sants van aprofitar la Festa Major per entrenar-se, i per encoratjar els qui encara no s'hi han apuntat. JESÚS VENTURA tresorer Sants-Montjuïc per la Independència "Animem sobretot la gent que vagi a la zona d'Alcanar i de l'Hospitalet de l'Infant, que són els punts on encara fa falta gent." Pocs punts per omplir d'una cadena humana que, resseguint la Via Augusta, unirà les Cases d'Alcanar amb el Pertús.

Que queden ben pocs punts per omplir s’ha vist reflectit en la venda de samarretes: les talles més habituals, com la mitjana, ja s’han esgotat a la majoria de punts de venda. I, al seu costat, els paquets de sis samarretes, s’han convertit en el més venut en algunes botigues. Per això, pràcticament tots els venedors recomanen comprar-la per Internet.

I, tot i així, a la setantena de botigues on es pot trobar no han parat d’atendre clients aquests últims dies. Algunes ho xifren al voltant de les 50 samarretes al dia i noten un increment important com més a prop és el dia 11.

El perfil del comprador

Gent parlant en castellà comprant la samarreta de la Via Catalana. És una imatge que s’ha repetit en algunes de les botigues, sobretot en persones d’origen sud-americà. Són uns compradors que comencen a fer-se habituals al costat dels de parla catalana de tota la vida.