Enmig de la festa i l'aglomeració prop de 200 Borinots van ser ahir a l'acte central del festival Janmastami, a la plaça principal de Thane. Aquí és on actuen les colles més importants, però el concurs s'estén per gairebé mil places de Bombai. El castell més important i un dels més aplaudits que van alçar els de Sants va ser un 3 de 8. Els Borinots també van voler exhibir tot el que han après de de les torres humanes índies. Després d'una setmana d'assajos van aixecar un pilar de 5 a l'estil govinda, moment en què van aprofitar per desplegar la bandera índia. En senyal d'agraïment per haver asstit a la festa, els de Sants van trencar un handi, una olla amb iogurt, espècies i flors que rememora el déu Krishna i que només les colles més destacades tenen l'honor de trencar-los. Unes actuacions que els han donat tres trofeus i, segons explica la colla, una experiència d'intercanvi molt satisfactòria. Els Borinots, però, ja preparen les maletes perquè diumenge els esperen més castells, això sí, a Barcelona.

La plaça Sangharsm de Thane, a l’Índia, ja és castellera. Els Borinots hi han actuat aquest dijous, durant el festival de govindes Dai Handi. 200 castellers van aixecar al matí un 3d8, un 4d7 amb pilar i un pd5 aixecat per sota. L’actuació de la tarda va ser al més pur estil govinda. La primera construcció va ser un pd5. El va seguir un 3d7 que va deixar bocabadat el públic quan un dels dosos va fer la figuereta. Finalment, van fer un 4d7 sense l’acotxador i l’enxaneta. En comptes de fer l’aleta, la canalla va ser l’encarregada de trencar el handis, l’olla plena de mel, llet i espècies que corona les govindes.

Els Borinots van actuar al costat de les millors colles de govindes. Per exemple, la Jai Jawan va intentar fins a tres vegades carregar el pilar de 9. En total, hi han participat 3.000 agrupacions amb unes 600.000 persones. El festival té lloc un cop a l’any, amb motiu del Janmashtami, la celebració del naixement del déu Krishna.

Amb l’actuació, els Borinots posen punt final a l’expedició a Bombai i aquest mateix divendres arriben a Barcelona bona part dels 200 camises grises que hi han viatjat.