"Vaig pensar que seria una bona oportunitat per mesclar diversió, música i visitar Barcelona, que és molt bonica. Bona combinació." És la combinació que busquen molts dels assistents al Circuit. Gaudir de la festa i, al mateix temps, de la ciutat. De fet, segons els organitzadors, l'impacte econòmic per Barcelona arriba als 100 milions d'euros. Es tracta d'un tipus de visitant que no s'ho pensa a l'hora de gastar. TESEU CUADRENY, responsable de comunicació del Circuit "Tenen dos sous si són parella. En general no tenen fills i, per tant, això vol dir que poden destinar aquesta partida de pressupost a fer unes vacances més llargues i gastar una mica més." En aquest hotel gai del centre saben bé què busca el turista del Circuit. CRISTINA CAÑAS, relacions públiques de l'hotel Axel "S'ho gasta tot en ell. En compres, per estar bé, sobretot amb ell mateix. Per passar-s'ho bé i és clar això es nota més." I el pressupost és força elevat. "Por lo menos unos 1.000, 1.200 euros. Es más o menos lo que la gente gasta." L'organització, però, fa un càlcul més optimista i assegura que, de mitjana, l'assistent al Circuit es gasta uns 250 euros cada dia. "M'agradaria anar de botigues. Espero endur-me coses úniques cap a Texas." De les 70.000 persones que s'esperen al festival, més del 70% vénen de l'estranger. Com en Glend, que ha arribat de Sud-Àfrica. "Al meu país només hi tenim un festival i només dura un dia. Aquí el Circuit en dura 10." 10 dies en què la ciutat presumeix de tarannà 'gayfriendly'. Un ambient acollidor que, cada cop més, atrau turistes de països on l'homosexualitat no està ben vista o fins i tot perseguida.

Segons ha informat el grup Matinée, que organitza el Circuit Festival, l’oferta lúdica no només inclou més d’una seixantena de discjòqueis i actuacions, sinó també una oferta cultural en què s’inclouen xerrades, debats, presentacions i vetllades literàries, així com exposicions d’art, cicles documentals, tallers i activitats esportives, aquestes últimes amb especial protagonisme en aquesta edició.

L’objectiu del certamen és consolidar la ciutat com a destinació “gay friendly” i punt de trobada del col·lectiu, amb una vintena de festes a l’aire lliure. La celebració més important serà el Water Park Day, que reunirà unes 8.000 persones en un parc aquàtic als afores de la ciutat, on també hi haurà música.

L’organització calcula que l’esdeveniment suposarà una injecció econòmica d’uns 100 milions d’euros per a Barcelona, ja que els assistents faran despeses relacionades amb allotjaments, dietes, compres i altres serveis. De fet, els responsables del Circuit Festival calculen que cada persona es gasta uns 250 euros per dia. Paral·lelament, segons el grup organitzador, es crearan 300 llocs de treball directes i 600 d’indirectes.

Però l’esdeveniment no només està pensat per al col·lectiu gai. A partir del 13 d’agost comença el Girlie Circuit, dedicat al públic lèsbic. Tot i així, segons Teseu Cuadreny, responsable de comunicació del Circuit, tant el Circuit Festival com el Girlie Circuit “estan pensats per satisfer els gustos d’aquests col·lectius, però estan oberts a tothom”. Tant l’un com l’altre acabaran el proper 18 d’agost.