El brot de xarampió que es va detectar a la província de Barcelona el mes de juliol passat va afectar 36 persones, de les quals el 56% tenien més de 25 anys, segons les dades que publica el Butlletí Epidemiològic de Catalunya. Salut confirma així que 14 dels casos estaven associats, directament o indirectament, amb el Festival Sónar de Barcelona, que es va celebrar del 13 al 16 de juny al recinte firal de Montjuïc de Gran, ja que tots ells tenien el genotip D8, que també es va registrar en el cas d’un empleat sanitari.

Una altra dada que posa de manifest el butlletí epidemiològic és que vuit dels casos estan relacionats amb un brot importat del Pakistan, en els quals el genotip del virus circulant que el va provocar era el B3, o que hi estaven associats.

També s’indica que 14 dels malalts van haver de ser hospitalitzats i que 11 d’aquests pacients ingressats tenien entre 23 i 44 anys quan se’ls va diagnosticar el xarampió. 16 dels casos de xarampió es van donar a Barcelona ciutat i la resta a Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besos, Badalona, L’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i Rubí.

El xarampió és una malaltia de declaració obligatòria individualitzada i urgent que provoca febre, congestió nasal, irritació de gola, tos seca i conjuntivitis i, en ocasions, petites taques blanques en la mucosa de la boca. En cas de contagi, els tècnics de vigilància epidemiològica segueixen un protocol per controlar-ne el brot.