Viquipedistes amants de la història s’han reunit durant tot el matí al Museu d’Història de Catalunya per renovar els articles de l’enciclopèdia virtual que convé ampliar per a la commemoració del Tricentenari: com que durant el proper any s’esperen més visites de l’habitual als articles sobre aquesta temàtica, l’enciclopèdia en línia ha decidit organitzar aquesta viquimarató entorn del setge de Barcelona i els fets de 1714.

Els 15 usuaris, després d’una visita guiada pel museu i de recordar-ne els fets claus, han pogut seure a la biblioteca i començar a reformular els articles. Allà han consultat llibres especialment portats d’altres biblioteques per a l’esvedeniment. Els usuaris experts s’han posat ràpidament en marxa, mentre que d’altres començaven avui mateix a col·laborar en el projecte.

Una de les participants, la usuària Barcelona ha destacat que les viquimaratons serveixen per posar boca i ulls a la pàgina i relacionar-se amb tots aquells que hi escriuen.  El viquipedista resident del Museu d’Història de Catalunya, Roger Fuentes, “Galazan” a la xarxa, destaca que és una oportunitat que els viquipedistes es puguin reunir al museu, ja que així poden consultar les fonts i contrastar la informació ja publicada. Galazan coordina el viquiprojecte al Museu d’Història de Catalunya per redactar i corregir aquells articles relacionats amb el museu, especialment aquells relacionats amb la Guerra de Successió i 1714.

Els membres d’Amical Wikimedia ja s’han reunit altres vegades a la Fundació Miró o al Museu Marítim per reformular articles. La pròxima reunió serà el 4 d’octubre i es redactaran articles relacionats amb la política lingüística catalana. L’agrupació de viquipedistes en llengua catalana, Amical Wikimedia, té com a objectiu millorar els articles que ja estan publicats a la xarxa.

La Viquipèdia en català ha estat la primera a aconseguir amb l’edició en rus la catalogació de perfecta. El coordinador de voluntaris, Quim Gil, destaca que els voluntaris de la versió en català “proporcionen continguts de qualitat i ofereixen una qualitat boníssima”. Per a Gil, és una important eina de difusió de la llengua i cultura catalanes malgrat no estiguin d’acord que les institucions no cedeixin cap tipus de documentació.