'Somnis d'aigua' és el títol de l'espectacle que aquesta nit donarà la benvinguda als Mundials de Natació 2013. La cerimònia, en què treballen mig miler de voluntaris, començarà a tres quarts de 10 de la nit al Palau Sant Jordi. El fil argumental girarà al voltant del somni d'un nen, segons ha explicat el director artístic de l'espectacle, Hansel Cerezo, i el missatge que vol transmetre aquesta cerimònia és que l'aigua és essencial. En escena hi haurà més de 200 persones, entre voluntaris i acròbates, però els protagonistes seran dos nens de vuit anys i el veterà submarinista Eduard Admetlla. L'espectacle s'allargarà aproximadament una hora i anirà acompanyat de la música de Salvador Niebla interpretada per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Barcelona va donar la benvinguda als 15ens campionats del món de natació amb l’espectacle ‘Somnis d’aigua’, que portava el segell d’un dels fundadors de la Fura dels Baus, Hansel Cereza. El Palau Sant Jordi es va convertir en una platja, una terra erma afectada per la sequera i un món submarí. La màgia s’ha viscut paral·lelament al Port Vell, un altre dels escenaris clau de les competicions.

Un nen i el submarinista de 90 anys Eduard Admetlla han conduït una faula sobre la importància de l’aigua. El Palau Sant Jordi s’ha submergit en un món aquàtic i imaginari amb acròbates, saltadors, nedadores de sincronitzada, actors i voluntaris. Els Castellers de Barcelona han alçat una construcció insòlita a la piscina olímpica, un 4d7 a l’aigua. La música ha anat a càrrec de l’Orquesta Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Han interpretat la suite ‘Planeta Aigua’, composada per Albert Guinovart.

Com en tota inauguració, hi ha hagut la tradicional desfilada de banderes en representació dels 181 països que participaran a les competicions. El president de la Generalitat, Artur Mas, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el president de la Federació Internacional de Natació i el president de la Federació Espanyola de Natació van ser els encarregats de fer els parlaments. La nedadora Érika Villaécija i l’àrbitre Sergi Borrell van fer el jurament d’esportistes i jutges.

Després d’una hora, la cerimònia va acabar amb un espectacle de focs artificials des del Port Vell.