Estan contents perquè els cinemes Renoir tornaran a apujar les persianes aviat. L'Ajuntament acaba d'anunciar que el centre de dansa La Caldera, ara a Gràcia, s'hi instal·larà durant almenys tres anys i disposarà de la meitat de l'espai. Però, tot i la bona notícia, algunes entitats del barri estan sorpreses d'haver-se'n assabentat per la premsa. JOSEP MARIA MANERO, president de l'Espiga de les Corts "Tenint en compte que les entitats culturals i altres entitats que estem aquí al barri sabem quines activitats fem i quines dificultats tenim per dur a terme les activitats, sobretot per la falta d'espai que hi ha. Entenc que potser abans que se li destinés aquest espai potser s'hauria d'haver comentat abans a les entitats." Per això demanen que, en un futur, siguin les entitats del barri, les que puguin gaudir d'alguns dels espais buits del nou centre. ADELA AGELET, AV les Corts "Aquest espai està reconegut com una dotació pública del districte i, per tant, tots els veïns i les entitats de les Corts d'alguna manera hi estan relacionades." Tot i que encara no està concretat en el projecte, des del districte no descarten que les entitats del barri s'hi incorporin en un futur. A més, destaquen la rapidesa amb què s'ha trobat un ús a l'antiga sala de cinema. ANTONI VIVES, regidor de les Corts "I que s'instal·li en un equipament que semblava que estava condemnat a la marginació. És molt difícil trobar un element que ajudi a dinamitzar un espai com aquest." Els cinemes Renoir les Corts fa un any que estan tancats i disposen d'una superfície de 1.600 metres quadrats que s'han d'adequar als nous usos. Per això, l'Ajuntament hi invertirà 470.000 euros. Hi haurà quatre sales i locals d'assaig i, segons les previsions, podria començar a funcionar el 2014.

Els 1.600 metres quadrats que ocupaven les sales de l’antic cinema es convertiran en quatre nous espais i en sales d’assaig. De moment, però, no se sap si, en un futur, podran incorporar-se al projecte altres grups.

Els veïns aposten perquè s’hi faci un lloc a les entitats del barri, ja que aquest espai del carrer d’Eugeni d’Ors és una dotació pública del districte.