D'aquí a tres mesos tots aquests visitants del Parc Güell hauran de començar a pagar entrada. Un tiquet que es podrà adquirir a partir del proper dilluns a través d'aquest nou web municipal. Des d'aquí es podrà trobar tota la informació del parc i comprar les entrades. Per Internet costaran 7 euros i 8 si es compren a les taquilles. Hi haurà 5 zones d'accés. Pel que fa als grups de més de 20 persones, a més de reservar l'entrada, també hauran de reservar una plaça d'aparcament per a l'autocar. Ho podran fer en aquesta zona, a la carretera del Carmel i com a màxim durant una hora i mitja. L'Ajuntament creu que és un temps suficient, ja que l'estada mitjana al parc és d'entre 35 i 45 minuts. MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "Segurament no se solucionaran de cop tots els problemes i situacions i les aglomeracions del parc Güell. Ara ho comencem i anirem provant" A partir del setembre els veïns de la zona que estiguin empadronats, rebran una carta a casa per sol·licitar el carnet que els donarà accés lliure al parc. Amb les 6 escoles que es troben dins del recinte ja s'ha començat a treballar. De moment, l'Ajuntament ha rebut més d'un miler de sol·lituds. L'Ajuntament també posarà en marxa a partir de l'octubre el registre "Gaudir+BCN". Qualsevol ciutadà s'hi podrà inscriure i tindrà dret a una entrada gratuïta diària al parc. S'hi han previst un centenar per hora. El control d'accés, es farà a través de l'empremta digital.

El nou web, que ja funciona, posarà en venda les entrades a partir de dilluns, 22 de juliol. A banda de poder-hi fer la reserva i compra d’entrades, el portal també permetrà una visita interactiva per la zona monumental amb informació detallada dels diferents accessos, amb circuits i itineraris recomanats. La reconversió en museu a l’aire lliure que, segons ha explicat la regidora de Gràcia, Maite Fandos, vol encetar el parc s’evidenciarà amb altres propostes, com ara díptics informatius i una nova aplicació per a mòbils que permetrà visitar l’obra gaudiniana amb suport d’imatge, text i àudio. L’aplicació es podrà descarregar a partir del 7 d’octubre.

Fandos ha incidit que l’accés regulat només afecta el 7,9% del perímetre del parc i que s’han buscat diferents fórmules perquè tant els veïns de la zona d’influència del parc com de la resta de la ciutat puguin accedir-hi de forma gratuïta. 70.000 veïns dels barris del Coll, Vallcarca i els Penitents, la Salut, el Carmel i Can Baró rebran a casa una carta en què s’explica que podran sol·licitar el carnet per accedir a la zona regulada. “Funcionarà com el carnet de l’àrea verda”, ha explicat Fandos.

Gaudir+BCN

La resta de barcelonins també hi tindran accés lliure, però serà a través de la iniciativa Gaudir+BCN. Un projecte que, a canvi de la inscripció, donarà dret a una entrada gratuïta al dia. L’organització adverteix que entre el registre i l’obtenció del codi d’accés passaran set dies. Ser soci de Gaudir+BCN també donarà dret a rebre un butlletí trimestral amb propostes culturals per fer a la ciutat i una visita guiada per una ruta cultural que es podrà fer un cop l’any.

Per a la resta de visitants del parc les entrades d’accés a la zona monumental costaran com a màxim set euros si es compren de forma anticipada. Si s’adquireixen al parc costaran vuit euros.