Benvinguts al planeta aigua. Les grades del Palau Sant Jordi deixen momentàniament els espectacles musicals per convertir-se durant 16 dies en l'epicentre dels Mundials de Natació de Barcelona. Aquí la joia de la corona és la piscina que s'ha instal·lat expressament per a aquesta competició. És força més gran que la dels mundials de 2003: fa 50 metres de llarg, 26 d'ample i 3 de fondària. Té 4 milions de litres d'aigua que es van acabar d'omplir divendres i permet tenir fins a 10 carrils. En aquesta piscina, que per sota s'aguanta així, s'hi faran les competicions de natació, sincronitzada i les finals de waterpolo. La inauguració dels Mundials es farà aquí mateix, amb un espectacle que durarà una hora, que parlarà de Barcelona, de l'aigua i de la importància que els nens aprenguin a nedar. Les noies de la natació sincronitzada sentiran la música sota l'aigua amb altaveus com aquest. I els 520 milions d'espectadors que tindran els mundials ho podran seguir gràcies a les càmeres robotitzades o micròfons a peu de piscina. Tot i que encara falten alguns detalls, com fer funcionar el videomarcador, periodistes i jutges ja tenen els llocs a punt perquè comencin les proves. I als esportistes, a fora del Sant Jordi els espera una altra piscina, d'escalfament, amb 9 carrils. Aquests són uns mundials de ciutat, que aprofitaran les infraestructures de la muntanya de Montjuïc. A les piscines Bernat Picornell, on s'hi han afegit unes grades, s'hi disputaran els partits de waterpolo i a la municipal de Montjuïc hi haurà els salts de trampolí. La concentració de proves a la muntanya farà que a finals de setmana s'activi un dispositiu especial de mobilitat i seguretat a l'entorn de les instal·lacions.

Durant els 16 dies  dels Mundials de Natació 2013 la piscina del Palau Sant Jordi en serà l’escenari principal, juntament, amb les Piscines Picornell -seu dels partits de waterpolo- i les Piscines Municipals de Barcelona on es faran els salts de trampolí amb la imatge de la ciutat de fons. Montjuïc es convertirà així en l’epicentre de les competicions esportives i per això l’Ajuntament activarà un dispositiu especial de mobilitat i seguretat a l’entorn de les instal·lacions. Després de mesos de feina, els organitzadors ja ho tenen gairebé tot enllestit per acollir els més de 2.400 esportistes que participaran als Mundials.

Barcelona també estrenarà una nova disciplina, els salts de gran alçada que es faran al Moll de la Fusta -on també es faran les competicions d’aigües obertes-. Els saltadors de categoria masculina saltaran des d’una altura de 27 metres i les de categoria femenina ho faran des de 23 metres.

Divendres, a les 21.45 h, es farà la cerimònia d’inauguració a la piscina olímpica del Sant Jordi, que és un 55% més gran que la que es va instal·lar en els Mundials de 2003, i permet tenir fins a 10 carrils. L’espectacle inaugural està previst que duri una hora i parlarà sobre Barcelona com a ciutat envoltada d’aigua i de la força de l’aigua com a element de vida i constància.