LAIA ORTIZ, portaveu d'ICV "Hem d'estar al carrer i a les institucions perquè aquest govern no continuï un dia més. És un govern il·legítim i cal que dimiteixi i que es convoquin eleccions." ADA COLAU, portaveu de la PAH "Si qui està al govern no està disposat a dimitar caldrà que la ciutadania es mobilitzi per aconseguir-ho perquè ens hi va la vida directament." DAVID VALDIVIA "Estem farts d'estar governats per màfies. Les màfies les volem veure a les pel·lícules, no volem que ens governi Toni Soprano, ni aquí, ni a Espanya ni a Catalunya." MERCÈ CABRERA "Estic farta que ens prenguin el pèl. Estic farta. I sempre que hi hagi alguna convocatòria hi aniré per demostrar que estic cansada."

La mobilització s’ha convocat a les xarxes socials per fer una cassolada a davant de la Delegació del Govern en contra de la corrupció política. A les 19 h, s’hi han concentrat unes 200 persones. Els Mossos d’Esquadra han blindat el número 278 del carrer de Mallorca per seguretat, tot i que no s’han produït incidents. Una hora després, s’ha decidit traslladar la protesta davant de la seu del Partit Popular, on ha augmentat el nombre de persones concentrades.

La iniciativa ha sorgit espontàniament a través de Twitter amb la paraula clau #FemForaLaMafia però diversos representats polítics s’hi han afegit. Per exemple, s’hi ha vist el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà i el líder de la CUP, David Fernández. També hi ha participat la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, i la monja Teresa Forcades.

Les protestes en contra de la corrupció política s’han repetit a Girona, Lleida i Tarragona. Ja s’ha convocat una nova concentració per a aquest dilluns. Serà a les 20 h a davant de la Delegació del Govern.

Les últimes filtracions del cas Bárcenas, el detonant

Aquest diumenge han arribat a la premsa noves filtracions sobre el cas de presumpta comptabilitat B del Partit Popular. El diari ‘El Mundo’ ha difòs uns missatges que suposadament es van intercanviar l’extresorer del partit, Luis Bárcenas, i el president Mariano Rajoy. Les converses deixen entreveure que el president de l’executiu coneixia l’existència d’una doble comptabilitat i que donava suport a Bárcenas.