La investigació va posar al descobert una suposada trama de corrupció policial entre alts càrrecs de la brigada d'estrangeria i els prostíbuls Riviera i Saratoga. Segons la fiscalia, durant mes de vuit anys, els propietaris dels clubs van pagar milers d'euros als policies a canvi que els informessin de les batudes que anaven a fer els agents. Així queda reflectit en algunes de les trucades telefòniques que es van intervenir. Abans que arribessin les patrulles, amagaven les noies que estaven en situacio irregular. Unes dones que feien treballar més d'onze hores cada dia i, a més, havien de pagar-se els preservatius i material higienic que feien servir. Els suborns a la polcia no eren només de diners. Tambe incloïen operacions de cirurgia estètica als familiars. Però un dels policies detinguts no en tenia prou i va anar més enllà. Segons els investigadors, va extorquir altres clubs de cites de Barcelona. Diuen que ho va fer amb l'ajuda d'un despatx d'advocats de la ciutat. De tot plegat en va sortir un altre fil per estirar: una trama que presumptament atorgava llicències a locals a canvi de diners. Entre els arrestats hi ha un funcionari del districte de l'Eixample.

Segons la fiscalia, el cas dels prostíbuls Riviera i Saratoga de Castelldefels és una de les trames de corrupció policial més importants. Aquest divendres s’han tractat a l’Audiència de Barcelona les qüestions prèvies del judici. Les defenses dels imputats han demanat la nul·litat del procés perquè, diuen, hi va haver irregularitats durant la investigació.

Els acusats començaran a declarar davant del jutge al setembre. Entre els processats hi ha un comissari i tres inspectors de la Policia Nacional, els propietaris dels prostíbuls, advocats i un funcionari de l’Ajuntament de Barcelona. Se’ls imputen els delictes de suborn, extorsió i associació il·lícita. La fiscalia demana penes de fins a 44 anys de presó.

La presumpta trama de corrupció policial es va destapar el març de 2009. Hi ha indicis que apunten que els propietaris dels macroprostíbuls pagaven funcionaris perquè els informessin de les batudes policials i evitar, així, detencions. En els bordells, treballaven dones en situció irregular, a les quals feien treballar més d’11 hores al dia. Durant la investigació es van precintar els locals i la mesura es va prorrogar primer durant sis mesos i després per a un any més.

Un dels acusats també va extorquir suposadament altres clubs de Barcelona amb l’ajuda d’un despatx d’advocats. A més, un exinspector de l’Eixample ha estat investigat per atorgar llicències presumptament a canvi de diners.