Volen una alternativa al desallotjament. I així ho han fet palès, amb un ambient festiu, a la concentració d'aquesta tarda davant l'Ajuntament. Un centenar d'habitants dels assentaments del Poblenou i membres de les entitats que els donen suport han acompanyat la delegació que s'ha reunit amb l'alcalde. L'objectiu, que se'ls garanteixi poder seguir treballant. AROUNA DIATTA "Nosotros queremos un sitio donde podamos hacer nuestra actividad. Hay gente que sabe hacer muchas cosas. Cosas artísticas, reciclaje de chatarra..." LAMINE DIM "No voy a pedir un sitio para dormir, yo quiero un sitio donde poder trabajar." "El desallotjament de les naus dels carrers de Puigcerdà, en què viuen unes 300 persones, i el de Pere IV, en què viuen unes altres 30, és pràcticament imminent. Estan previstos per a finals d'aquest mes, entre els dies 24 i 31." I en sortir de la reunió, optimisme moderat. S'han aconseguit compromisos. Segons la Xarxa de Suport als Assentaments el consistori garantirà un sostre per a tots els desallotjats que ho sol·licitin. També demanarà a la delegació del Govern espanyol que es facin permisos de treball transitoris a les persones en situació de vulnerabilitat. Aquells que ho vulguin podran, a més, acollir-se a plans d'inserció laboral per aprendre un ofici. MANEL ANDREU Xarxa de Suport als Assentaments "Els hem preguntat: 'Tothom qui ho vulgui es podrà acollir a aquests programes d'inserció laboral?' I ens han dit que farien el possible. Per tant, d'una solució individual ens trobem amb una de col·lectiva i això és interessant." Demà a la tarda a la nau del carrer de Puigcerdà es debatran en assemblea els compromisos adquirits avui.

Pel que fa a la demanda d’allotjament, des de la Xarxa de Suport als Assentaments diuen que l’Ajuntament ha dit que garantirà un sostre per a tots els desallotjats que ho sol·licitin. I quant a la demanda de feina, el compromís ha estat doble. D’una banda, el consistori demanarà al Govern espanyol que es tramitin permisos de treball transitoris per a aquells qui es trobin en situació de vulnerabilitat. I de l’altra, els que vulguin aprendre un ofici podran acollir-se a plans d’inserció laboral.

Mentrestant, un centenar de persones, tant gent que viu al carrer de Puigcerdà com membres d’entitats que hi col·laboren, s’han concentrat a l’exterior de l’Ajuntament per donar suport als qui han acudit a la reunió. D’aquesta manera volen fer palès que els qui habiten l’assentament no estan sols davant el desallotjament imminent de la nau, previst per a finals d’aquest mes de juliol.

La trobada, que ha durat una hora i mitja, arriba després que representants d’ICV-EUiA, ERC i la CUP visitessin aquest dilluns l’assentament, el mateix dia en què la FAVB va demanar al plenari del Consell de la Ciutat que no deixi al ras els ocupants de la nau.

Per fer arribar els compromisos a la resta d’ocupants de la nau, s’ha convocat una assemblea per a aquest dimecres a la tarda a la mateixa nau del carrer de Puigcerdà. Allí es debatran tots els acords a què s’ha arribat en la reunió.