Van carregats amb la història de la Societat Coral La Floresta, que aquest any celebra 135 anys. Dins d'aquestes caixes hi ha tot tipus d'objectes, fotografies i tresors com aquest, un estendard de 1878. EUSEBI GARCIA, membre de la Societat Coral La Floresta "A l'emblema de la Coral sempre hi surt una pastoreta. Això és cosa d'Anselm Clavé, que la va posar, suposem, per representar la innocència i l'alegria." Un grup de pentinadors de cànem van fundar la coral a la Taverna de la Bordeta. Van participar en moviments solidaris, d'exaltació de la pàtria i en homenatges. ALBERT TORRAS, president de la Societat Coral La Floresta "Època gloriosa és la dels anys 10-20. A partir dels 40 prohibeixen la coral, tot i que la gent es continuava reunint, i el 48 la van reobrir. Els 60 també va ser un moment crític perquè amb la tele i tot això les corals van entrar en desús, però llavors hi van deixar entrar dones i nens." Un altre capítol crític va ser quan el 2003 els van fer fora del local que ocupaven des de feia 100 anys. Van guanyar el judici, però ara ocupen un lloc al Centre Social de Sants. Tot i això, l'objectiu és aconseguir un espai a Can Batlló. ALBERT TORRAS, president de la Societat Coral La Floresta "Vam néixer en el mateix moment de Can Batlló. La Coral és molt significativa per al barri i Can Batlló també, per això seria un fet molt simbòlic i molt idíl·lic que ens poguéssim instal·lar allà." Són uns 30 cantaires que assagen els dimarts al vespre. TERESA FERRER, membre de la Societat Coral La Floresta "Hi ha un ambient molt relaxat i divertit. Només ens veiem un cop a la setmana, però cuidem molt la relació, per exemple, celebrem tots els aniversaris de la gent del grup." I ara se'ls gira feina. Durant el setembre i l'octubre celebraran l'aniversari de la Coral amb una exposició i un concert a la seu del districte.

Un grup de pentinadors de cànem van fundar la coral La Floresta l’any 1878 a la Taverna de la Bordeta. Participaven en moviments solidaris, homenatges i exaltacions patriòtiques, dins del moviment nascut a mitjan segle XIX amb les societats corals fundades per Josep Anselm Clavé. La de La Floresta va viure la seva època més gloriosa els anys 10 i 20. A partir dels 40, les autoritats franquistes la van prohibir, tot i que la gent es continuava reunint. Així que el 1948 es va reobrir. Els 60 també va ser un moment crític perquè, amb l’aparició de les noves formes d’oci, hi havia menys homes disposats a dedicar-se a la coral. Va ser llavors que la Societat Coral La Floresta va començar a admetre-hi dones i nens.

L’altre capítol crític va ser quan, el 2003, els van fer fora del local que ocupaven des de feia 100 anys. Van guanyar el judici, però ara ocupen un altre lloc al Centre Social de Sants. Tot i això, l’objectiu és aconseguir un espai a Can Batlló, aquesta fàbrica que va néixer alhora que la coral La Floresta i que ara esdevé espai sociocultural.