El que avui és un espai desangelat i porta d'entrada comuna de cotxes, autocars i visitants es convertirà en l'accés principal al Camp Nou. Canvi total de fesomia a un accés, el 14, que tindrà aquest altre aspecte. La nova entrada separarà el pas de vehicles del de vianants, que podran accedir a la zona del bulevard amb una passarel·la enjardinada. Amb aquest canvi, el Barça vol obrir els terrenys exteriors del Camp Nou als veïns de les Corts, que ara tenen en aquest equipament una barrera infranquejable. En el nou accés s'hi farà també una plaça pública i un nou edifici de taquilles que substituirà les actuals de la travessera de les Corts, que desapareixeran. La inversió total de les obres, que han d'acabar a finals d'any, és d'un milió i mig d'euros. Els treballs també inclouen millores a l'accés fins ara principal, el de l'avinguda de Joan XXIII, que es modernitzarà. El projecte ja ha rebut el vistiplau de l'Ajuntament, que ha aprovat el pla de forma inicial en comissió de govern. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Aquest estadi que té un volum immens realment està molt mal aprofitat. I si els veïns poden gaudir, a més, de zones verdes i tal, els ha tocat la loteria i a la ciutat de Barcelona, doble loteria." Aquesta transformació se suma a altres actuacions fetes durant la temporada com ara el canvi de tota la tanca perimetral i el nou aparcament que s'ha habilitat per treure els cotxes de l'esplanada de tribuna. Tot els canvis fets i els futurs han enterrat l'opció de requalificar el Miniestadi per fer-hi pisos. Trias manté que l'equipament s'ha d'enderrocar i deixa a mans del Barça la decisió final. PEDRO ALONSO, vicepresident de l'AV les Corts "Entendemos que dignifica la zona, que estaba muy deteriorada, es antigua y vieja, y le dan un aire de modernidad y de espacio."

Ni trasllat a la Diagonal, ni requalificació dels terrenys del Miniestadi. Cap dels projectes que les entitats veïnals del barri de les Corts rebutjaven no tirarà endavant. La Junta Directiva del Futbol Club Barcelona ha decidit que la modernització de l’estadi sigui, de moment, més modesta del que estava prevista, almenys a curt termini. Així es va aprovar la setmana passada en la comissió de govern de l’Ajuntament, i ho ha confirmat l’alcalde, Xavier Trias, en una entrevista a RAC1: “Crec que la Junta ha pres un conjunt de decisions que a mi, com alcalde, em satisfan. El que s’hi anava a fer- que jo mateix havia aprovat– de tirar a terra el Miniestadi, s’ha deixat estar, cosa intel·ligent en la situació econòmica actual, perquè era una gran operació urbanística”. Trias, de fet, ha declarat que el Barça hauria d’estudiar bé què farà amb el Camp Nou i veure si és realment necessari construir un estadi.

Els veïns que s’han reunit amb els representants del districte de les Corts semblen satisfets amb les obres del nou accés al recinte que, segons Trias, faran “que l’estadi del Barça no sigui una gran muralla al barri i que hi hagi una zona per la qual la gent pugui passar”. Les entitats veïnals de la zona també reben amb alleujament la notícia que  l’enderrocament del Miniestadi no anirà acompanyat de requalificacions, fet que el mateix alcalde ha confirmat aquest divendres: “El Miniestadi anirà a terra però no s’hi construiran pisos”. Des de l’Associació de Veïns de les Corts creuen que ara aquestes 20 hectàrees ocupades pel club seran més permeables al barri.

Nou accés, una plaça i voreres més amples

El punt fort de les obres de modernització d’accés al Camp Nou és la remodelació de la porta 14, al carrer d’Arístides Maillol, que passarà a ser-ne l’entrada principal amb una inversió d’1,5 milions d’euros. En el projecte, també està previst abordar la segona fase de construcció de l’Auditori 1899, així com l’edificació d’un nou espai per a les taquilles en una plaça d’entrada lliure. A més, es construirà una passarel·la des de l’Oficina d’Atenció al Barcelonista fins al Bulevard del Palau Blaugrana.

Amb aquest passeig el club vol connectar la zona de màxima concentració de visites (l’accés al Museu i la botiga) amb la nova àrea social i la part comercial i de restauració. Al Bulevard està projectat instal·lar-hi un punt d’informació per als visitants, un nou espai d’oferta gastronòmica i màquines d’autovenda de localitats. L’accés nou, a tocar del futur passeig, també es modernitzarà.