L’arquer Antonio Rebollo ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida de la Cursa de la Vila Olímpica llançant una fletxa a l’aire mentre sonava l’himne olímpic. Els corredors han pogut gaudir d’un circuit ràpid i pla que els ha permès fer unes bones marques. Els guanyadors en 5.000 m han estat Mohamed Agouzal, en categoria masculina, i Ouafa Hamani, en la femenina. En els 10.000 m Marcos Sanza ha estat el primer a travessar la línia d’arribada, mentre que Hasna Bahom ha estat la dona més ràpida. La marroquina revalida la victòria assolida l’any passat i s’està convertint en la gran dominadora de les curses a la ciutat.

La politització d’una cursa

El Club Atletisme Canaletes i el club La Sansi són els organitzadors de la Cursa de la Vila Olímpica. Segons han hagut d’aclarir a través d’un comunicat, la sectorial d’esports de l’Assemblea Nacional Catalana els va demanar d’incloure la cursa dins del circuit Corre per la Independència i ells hi van estar d’acord. D’aquesta manera, per als corredors que estiguin registrats dins d’aquest circuit, la Cursa de la Vila Olímpica és una prova puntuable, que els permet millorar els seus registres en aquesta altra competició.

Però, en incloure la Cursa de la Vila Olímpica dins del programa Corre per la Independència, la plataforma Sant Martí per la Independència va començar a fer-ne difusió i promoure-hi la participació amb el nom de Cursa per la Independència. D’aquesta manera, molts corredors que ja estaven inscrits abans s’han trobat participant també en una cursa que, de sobte, semblava que es tornava independentista quan fins ara no ho era. Alguns han expressat a Twitter el seu malestar per la politització d’una cursa que fa 23 anys que se celebra i, fins ara, era un només un esdeveniment esportiu.

Sant Martí per la Independència també s’ha vist obligada a aclarir al seu web quina era la participació dels Esportistes per la Independència (la sectorial de l’ANC) a la Cursa de la Vila Olímpica. A banda del fet que sigui prova puntuable per al circuit Corre per la Independència, la plataforma independentista local s’ha limitat a organitzar una cadena humana just abans de la sortida de la cursa.

Durant els darrers dies, la informació que es podia trobar a Internet sobre aquest esdeveniment semblava talment que fes referència a dues curses diferents. El web de La Sansi està escrit en castellà i no inclou cap referència al circuit Corre per la Independència. En canvi, la plataforma Sant Martí per la Independència en feia difusió a Twitter referint-s’hi com a Cursa per la Independència.