L'objectiu d'aquest passeig és aprofundir en el passat de la ronda de Sant Pau com a centre neuràlgic de l'oci barceloní durant la primera meitat del segle passat i una de les parades més important ha estat aquesta, una floristeria. Aquí s'aixecava el Teatre Circ Olympia, un recinte amb capacitat per a sis mil persones on, els barcelonins van poder gaudir d'espectacles que no s'havien vist mai ni aquí ni a la resta d'Europa. "La primera vegada que es va veure aquí el xarleston, el swing, negres, orquestres de 40 músics, 30 coristes, etc." Un dels atractius d'aquesta ruta és el testimoni de persones com la propietaria d'aquesta floristeria, que du el mateix nom que l'antic teatre; o el Miquel, que durant l'època regentava el bar on menjaven la majoria dels artistes de l'Olympia. "Teníem molta confiança en ells, em deien 'noi porta'm un entrepà al camerino'. Era fantàstic!" El recorregut ha acabat a El Molino, un altre dels eixos del Broadway barceloní. Una ruta que a alguns, els ha portat molts records. "La meva mare era una noia de revista i va treballar al Còmic, al Teatreneu..." "Molt interessant, fa 34 anys que treballo al barri i no coneixia aquesta part de la història." Els qui ho ha volgut ha pogut gaudir d'un espectacle de jazz i swing en directe a l'interior d'El Molino. Una proposta a la qual s'hi ha sumat pràcticament tothom.

La ruta gratuïta ha començat davant de la cafeteria Els Tres Tombs, al costat del mercat de Sant Antoni, i ha seguit el recorregut passant per la floristeria Olímpia del carrer d’Aldana, on antigament hi havia un dels antics temples de l’oci barceloní, el Teatre Circ Olympia. Es tractava d’un gran recinte amb capacitat per a 6.000 persones que, de 1924 a 1947 va programar espectacles ben variats: òpera, sarsuela, teatre, revista, ballet, però també boxa o lluita lliure.

El Teatre Circ Olympia va acollir els primers grups de músics afroamericans, que no era habitual que actuessin ni a Barcelona ni a la resta d’Europa, i també les primeres orquestres de fins a 30 músics i 40 coristes.

A banda d’aquest apunt històric sobre el Teatre, també s’ha fet parada al Bar Borrell que avui encara es manté obert i conserva l’essència de l’època daurada del Paral·lel. L’activitat ha acabat a El Molino per gaudir d’un vermut acompanyat d’actuació musical i ball. Aquí s’ha recordat “Los gitanitos del swing” del Salón Amaya del Paral·lel i la música l’ha posada el Quintet de Jazz Vell Combo.