Van començar fa més de 30 anys, quan els discos de Pink Floyd es venien a cabassos. Ara, però, la situació ha canviat i només els CD d'alguns grups, com Manel, tenen tirada. L'alt consum de música i pel·lícules a través d'Internet, sumat al context de crisi econòmica, ha fet inevitable el tancament de la botiga. Mentre els clients més fidels remenen entre els milers de discos que queden en estoc, la botiga prepara les ofertes de la liquidació total. La nostàlgia d'artistes del passat és evident. No tot són males notícies per a les botigues de discos. A banda dels grans magatzems, al carrer dels Tallers s'hi aglutinen alguns dels negocis més històrics de la ciutat. A Revólver Records no para d'entrar-hi gent. Des de fa uns anys que han apostat per l'especialització. A més, mensualment organitzen concerts. La jugada els ha sortit de primera. De fet, actualment venen més vinils que CD. Els grups d'avui en dia també ho saben i editen els seus treballs en aquest format. Llarga vida al vinil.

En un comunicat, la botiga ha informat que entra en la darrera fase de liquidació i tancament. Des de 2005, les vendes de discos havien caigut amb estrèpit i en feien “insostenible” la continuïtat. Els responsables de la botiga, a part d’agrair la confiança dels clients, confien que aprofitin ara les ofertes temptadores que a partir d’aquest divendres i fins al 31 de juliol tindran tots els productes.

Gong Discos va arribar a tenir 25 botigues a tot l’estat. Actualment, però en només restaven obertes les de Barcelona i Sabadell. A la botiga del carrer del Consell de Cent, quatre persones perdran la feina. L’encarregat de la botiga, Jordi Gimbernat, ha explicat a BTV que durant anys han intentat lluitar contra la venda a la manta i el consum de música a través de la xarxa. Malgrat això, ha assegurat que la “batalla està perduda”. Gimbernat diu que és conscient que els hàbits de consum han canviat i que “ja no es valora gens el fet de posseir físicament el disc d’un artista”.