FERRAN HERNÀNDEZ, mestre forner "És una barreja de sabors entre el croissant i el dònut, que et deixa gaudir del que més t'agradi: el croissant, el dònut... pots variar. El més complicat d'aconseguir en la recepta ha estat el tema de la fermentació, les temperatures de les masses i trobar-li el punt exacte a l'hora d'entrar a la fregidora. De moment, només en fem tres varietats, que són l'ensucrada, la de crema i la de xocolata, però més endavant tenim pensat fer alguna coseta nova amb confitures o alguna coseta així. I qui sap si no tocarem una miqueta el tema salat!"

No és exagerat dir que la farina i el llevat li corren per les venes. Forner de vocació, recorda el primer contacte amb el pa als quatre anys “quan el pare va comprar aquest forn i vaig voler entrar a l’obrador per ajudar-lo”. Cal Forner és doncs un negoci amb molta història. Situat al carrer de Joan Güell 125 és dels pocs al barri de les Corts que manté l’obrador. Tota una declaració d’intencions en un moment en què proliferen com bolets els establiments amb pa prefabricat.

Innovar, crear, sorprendre són paraules que sempre li ressonen al cap. L’objectiu: captivar el client encara que no sempre sigui a un preu “tan competitiu com el de la resta”.  Fruit d’aquest esperit emprenedor fa unes setmanes va veure a la xarxa la informació sobre els crònuts, uns pastissets elaborats pel xef francès Dominique Ansel que s’han convertit en tot un fenomen de vendes al barri de Nova York. Meitat croissant meitat dònut trobar el grau de fermentació i la temperatura de cocció  no ha estat cosa fàcil. “Els amics i la família m’han ajudat tastant les diferents proves fins a trobar la fórmula definitiva”. Aconseguir la mixtura perfecta entre el gust i la textura del croissant francès i el dònut americà ha acabat sent un repte que l’ha tingut “obsessionat hores i hores”. Farcits de xocolata, de crema, ensucrats…. Hernández ja té al cap mil i una varietats diferents de crònut. El temps dirà si el pastisset també triomfa a Barcelona i genera les mateixes cues que diàriament es viuen al Soho.