Des del 19 de maig i fins al 2 de juny, els veïns de la rambla del Poblenou han opinat què pensen d’aquest passeig. Els resultats, presentats aquest dijous a la Biblioteca Can Saladrigas, apunten dues preocupacions dels usuaris de la rambla: la convivència amb les terrasses i els bars i l’ordenació del trànsit.

Els resultats evidencien que per als veïns, la rambla del Poblenou és més que un carrer, és un espai de convivència i forma part de la identitat del barri. Els principals usos que se’n fan és per passejar i per fer-hi vida social. Els aspectes positius que en destaquen és que connecta el Poblenou amb el mar, l’ambient que hi ha i l’oferta comercial. L’estudi revela que els veïns veuen la rambla com un espai amb dimensió cívica.

Ara bé, també consideren que la convivència entre les activitats que s’hi desenvolupen es podria millorar. Els veïns demanen limitar l’espai que ocupen les terrasses i ordenar-les, fins i tot hi ha qui reclama que es redueixin. El soroll també és un dels problemes que detecten en relació amb els bars de la rambla.

La mobilitat també preocupa els veïns. Consideren que els vianants han de tenir prioritat davant dels cotxes i també de les bicicletes. Alguna de les propostes plantejades és que el passeig es converteixi en una plataforma única i guanyi en accessibilitat. També demanen que la rambla del Poblenou s’urbanitzi entre el passeig del Taulat i el mar.

Les enquestes són una part de la fase de diagnosi del procés participatiu. El 29 de juny se’n farà una jornada de debat al Casal de Barri. Al setembre, s’acostaran a les escoles per recollir també les opinions dels més petits. Està previst que al desembre ja es puguin elaborar les propostes per al futur de la rambla del Poblenou.