Aquesta cervesa artesanal fermenta al Clot des de fa tres anys. Quatre socis es van llançar a l'aventura d'elaborar una cervesa allunyada dels processos industrials, la Birra 08. L'afició per aquesta beguda va evolucionar fins a convertir-se en un projecte empresarial que va donar els primers passos utilitzant com a conillets dindies els amics. JORDI POBLADOR, creador de Birra 08 "Vam començar fent-la a casa i regalant-la als amics si ens convidaven a alguna barbacoa o si anàvem a alguna boda. El que no sabien és que les elaboracions que fèiem era una forma d'anar perfilant la recepta que després trauríem al mercat." El nom de la cervesa és una declaració de principis dels creadors del projecte. JORDI POBLADOR, creador de Birra 08 "Birra 08, sobretot, per dos conceptes. Nosaltres, quan sortíem amb els amics, anàvem a fer birres, mai no hem anat a fer 'cervezas', mai no ens hem trucat i hem dit: 'Escolta, anem a fer unes cerveses?' Anem a fer birres. I 08, perquè estem a Barcelona." Elaboren 1.500 litres de cervesa mensuals i, properament, n'ampliaran la producció. La cervesa que preparen té com a ingredients principals el llúpol, el blat i la malta. Per mitjà de la combinació d'aquests ingredients fan tres varietats diferents de la beguda. JORDI POBLADOR, creador de Birra 08 "La Clot és una cervesa molt clàssica, molt anglesa. És una pale ale, monovarietat de llúpol, només hi utilitzem un tipus de llúpol. L'Eixample és una cervesa més complexa, que ja hi hem utilitzat cinc maltes. I la Barceloneta, que és l'última, està tenint molt d'èxit. És una 'summerale' per quan surts de la platja." Cada dijous organitzen tastos a la seva fàbrica, al carrer de la Llacuna, 156, per a tothom qui vulgui tastar aquesta "birra" del Clot.