En aquesta guarderia fa una setmana que recullen menjar. Avui s'han trobat per posar-lo en carretons de la compra i dur-lo al Rebost Solidari d'Aliments. MÍRIAM MOLES, directora de la Llar d'infants Xicoi "Als més grans se'ls ha explicat que existeix la pobresa i que hi ha nens que no tenen res per menjar. I llavors era una manera d'oferir-los aliments." LAURA GRAU "Donar un paquest de llegums, un paquet d'arròs, un paquet de sal... no costa res." Els productes s'han classificat sobre aquest mosaic de 400 metres quadrats. Un espai que s'ha anat omplint de pressa i que feia evidant l'avanç de la recaptació. En un context de retallades i a les portes de l'estiu, els organitzadors asseguren que les donacions són especialment importants. SANTI MASSEDA, portaveu del Rebost Solidari dels Aliments "Normalment a partir del juny les donacions baixen una mica i per això nosaltres ens hem de preparar una miqueta per cobrir aquesta baixa." Al marge del recapte, la marató s'ha convertit en una festa . Hi han col·laborat més de 200 voluntaris i també músics i actors de renom. JOAN CANO, voluntari "Dilluns, quan repartim tot el que s'està recollint, traurem a moltes famílies de passar necessitats." JORDI BANACOLOCHA, actor "La gent té ganes d'ajudar. Jo penso que en aquests moments no hi ha un problema greu per la solidaritat de la gent." A més d'aquest al llarg del matí s'han organitzat 6 punts de recolida descentralitzada . S'han instal·lat als barris de Sant Andreu de Palomar, la Sagrera i el Bon Pastor.

Els productes recaptats s’han col·locat formant un mosaic de 400 metres quadrats al terra de la plaça de Can Fabra. Més de 200 voluntaris s’han encarregat de classificar-los per tal de poder-los repartir i també actors i músics de renom s’han unit a la festa. Al costat dels taulells de recollida s’hi han organitzat activitats molt diverses, des d’actuacions musicals fins a espectacles de màgia i jocs per a nens.

En un context de crisi i retallades, i preveient també que a l’estiu les xifres de donacions acostumen a ser més baixes que durant la resta de l’any, els organitzadors remarquen la importància de la recollida d’aquest dissabte. Amb els aliments que aconsegueixin s’ajudarà 1.550 persones sense recursos. Des del Rebost Solidari d’Aliments de Càritas de Sant Andreu remarquen que el perfil de persones ateses és cada cop més divers. Asseguren que entre aquells a qui ajuden hi ha moltes persones que, tot i que tenen feina, reben un sou que no els permet sobreviure.