Visita fugaç de la delegació municipal a Washigton. Tant, que emblemes com la casa Blanca o el Capitoli van ser observats només de lluny i sobre rodes. La curta estada a la capital nord-americana es va centrar en aquest altre edifici, el del Banc Mundial, una institució internacional formada per 180 països que treballa per reduir la pobresa i millorar les condicions de vida. L’alcalde i responsables d’aquesta institució van signar un acord que empeny Barcelona a ser referent internacional de les ciutats intel·ligents. Fruit de l’entesa, el Banc Mundial enviarà ja aquest estiu dos consultors a la ciutat que, colze a colze amb responsables municipals, prendran nota dels avenços que fa Barcelona per ser una smart city com ara la gestió integrada de l’aigua o el nou model eficient d’il·luminació. Projectes com aquests i d’altres de futurs que es vol que siguin exportats arreu. RACHEL KYTE, vicepresidenta de desenvolupament sostenible del Banc Mundial "Amb això aconseguirem que equips de ciutats de tot el món puguin entendre com Barcelona ha fet el que ha fet, el que està fent o el que farà." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona “I a més per fer-ho més fàcil treballaran en espais nostres, i això genera una situació que no té un cost i en canvi sí que tindrà una traducció de col·laboració estreta amb el Banc Mundial que és el que volem de totes totes pensant en el futur.” Mentre aquí se signava aquest acord, una part de la delegació municipal segueix a la costa oest dels Estats Units. Sònia Recasens hi ha presentat avui el Barcelona Open Challenge, una crida internacional perquè les empreses pensin solucions per a problemes diaris de la ciutat com la seguretat de les bicicletes o aplicacions per mòbil per a la gent gran. Un programa al qual l’Ajuntament hi destinarà de forma inicial 1 milió d’euros perquè les empreses s’implantin a Barcelona. Us ho ha explicat des de Washington, Marc Garcia.

L’acord s’ha signat a Washington, una de les parades del viatge oficial que l’alcalde, Xavier Trias, fa aquests dies pels Estats Units. En una fase inicial dos consultors enviats pel Banc Mundial arribaran a Barcelona a l’estiu. Treballaran en dependències municipals i prendran nota dels avenços que està fent la ciutat per convertir-se en “smart city”. La previsió és anar ampliant-ne el personal de forma progressiva. Les dues parts es comprometen, des d’ara i fins a 2018, “a compartir recerca, projectes i coneixements per afavorir el desenvolupament de projectes d’innovació tecnològica urbana, i a impulsar iniciatives que fomentin el desenvolupament sostenible de les ciutats futures per reduir l’impacte el canvi climàtic, fomentar l’equitat i reduir la pobresa”.

El Banc Mundial és una institució internacional per al desenvolupament formada per més de 180 països membre. Té com a finalitat reduir la pobresa, millorar les condicions de vida i promoure el desenvolupament sostenible. Per aconseguir-ho concedeix préstecs, proporciona assistència tècnica i presta serveis d’intercanvi de coneixements per als països membre. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que l’aliança amb aquesta institució contribueix a projectar el model de ciutat al món i fomentar del desenvolupament econòmic i social de la ciutat intel·ligent.