La consellera delegada de l’empresa que actualment té la propietat i la gestió d’Ociopuro, Elvira Vázquez, ha reconegut en una roda de premsa per informar els mitjans de la situació d’El Molino que el cabaret “viu una situació complicada”. Vázquez, però, ha afirmat que el teatre no es tancarà i ha precisat que “el concurs de creditors que s’ha presentat és responsable, de continuïtat”, i no pas de liquidació o tancament.

L’advocat de l’empresa, Josep Figueres, ha refermat la idea que el projecte tira endavant i que “s’ha optat per reestructurar un deute que ascendeix a nou milions d’euros, caldrà veure quines quitances o esperes se sol·licitaran als creditors i el concurs encara està pendent d’admissió. La intenció és pagar progressivament el que es deu d’acord amb les previsions de tresoreria”. Figueres ha afirmat que es treballa en un pla de viabilitat per a l’empresa, al qual s’ha fet menció sense concretar-ne les mesures, però ha evitat dir quants mesos podria resistir el teatre en cas que no pugui pagar les factures.

El deute, segons els portaveus d’El Molino, ascendeix a 9.200.000 euros, dels quals 7.800.000 s’ha contret amb entitats financeres (majoritàriament el Banc de Sabadell). Elvira Vázquez ha insistit que la xifra “no té res a veure” amb els 15 milions d’euros dels quals s’havia parlat i ha donat més detalls: “la hipoteca s’ha estat pagant fins fa tres mesos, quan hem començat a renegociar el deute amb el banc, i tenim un deute amb el personal de 107.000 euros” per la qual cosa hi ha treballadors que no han cobrat durant dos mesos. Una altra de les conseqüències sobre la plantilla del teatre, formada per 22 persones, és que sis empleats han hagut de reduir la jornada un 25%.

La mitjana de públic, tot i les fluctuacions en funció de l’època de l’any i dels espectacles és d’un 55% de mitjana, segons l’empresa. Els ingressos, que suposen un 65% del finançament del teatre, han caigut progressivament durant els darrers anys (l’any 2011 van facturar 1.800.000 euros i el 2012, un total de 820.000 euros), però els propietaris del teatre confien a remuntar amb el pla de viabilitat i la diversificació de serveis. Actualment el teatre ofereix espectacles així com una proposta gastronòmica i lloguer d’espais. Elvira Vázquez ha explicat que l’objectiu ara és atreure el turisme al teatre per intentar remuntar i ha negat la possibilitat de demanar subvencions ni ajuda al consistori: “la nostra idea no és que l’Ajuntament ens rescati”. Vázquez, acompanyada d’entitats i alguns comerciants del barri ha insistit en la importància de tirar endavant la reforma del Paral·lel: “Això dinamitzarà el barri, i nosaltres necessitem clients”.