Les escultures inflables de Josep Ponsatí van inaugurar l'espai, l'any 78. L'escena catalana reclamava llocs per exposar i Joan Miró volia que la Fundació fos un centre d'experimentació. Així va néixer el que primer es va anomenar Espai 10 i, en canviar de localització, va passar a dir-se Espai 13. MANUEL SEGADE, comissari del 35 aniversari Espai 13 "A nivel de tendencias todo ha pasado por aquí. ¿Lo más interesante? Cómo este espacio precisamente permitió a muchos artistas desarrollar proyectos de gran envergadura por primera vez." Durant més de tres dècades s'hi han celebrat més de 200 exposicions que han fet aportacions importants a l'escena de l'art català i també internacional. La darrera n'és aquesta: 'Vuit o deu, sis o set llops'. VICENTE VÁZQUEZ i USUE ARRIETA, artistes "La exposición es una investigación, una experiencia, entorno a un lugar, que son los Pirineos, y a dos ocupaciones masivas de gente." Una d'aquestes ocupacions és el Tour de França de pas pel Pirineu Atlàntic; l'altra, el festival de música Pirineos Sur, d'on han portat aquest cartell que corona l'escenari. VICENTE VÁZQUEZ i USUE ARRIETA, artistes "Nuestra idea no es intentar dirigir ni explicar sino que cada persona que esté aquí saque sus propias conclusiones." A la mostra, els audiovisuals es projecten en pantalles de ciment i els projectors se sostenen sobre ferro corrugat. Precisament, els materials que utilitzen els enginyers per transformar el paisatge. L'exposició es complementa amb la projecció de '90 grados Doble Vertiente', amb programació setmanal a la Fundació.

L’objectiu de la commemoració és “reivindicar el valor de 35 anys d’història d’aquesta mena laboratori de suport a l’art emergent”, explica el comissari Manuel Segade.  Durant més de tres dècades ha estat un espai de consagració de molts artistes i el primer lloc important d’exposició per a molts d’altres. El març de la primavera vinent es farà una exposició per posar en valor aquests aspectes, i es publicarà un llibre, per analitzar l’impacte que ha tingut el centre d’exposicions, des de 1978. Hi han exposat artistes com Josep Ponsatí, Jordi Colomer, Susi Gómez o Lluís Bisbe.

“Vuit o deu, sis o set llops”, a l’Espai 13

En el marc del cicle “Perplexitat”, comissariat per David Armengol, aquest dijous es va inaugurar a la Fundació Joan Miró l’exposició “Vuit o deu, sis o set llops”, dels artistes Usue Arrieta i Vicente Vázquez. A més de la mostra, també es projecta la pel·lícula “90º Doble vertiente”, a l’Auditori de la Fundació.

Horaris de les projeccions

Maig:
Dijous 16, 23 i 30 (17 h / 18.30 h / 20 h)
Divendres 17 i 24 (10.30 h / 12.00 h / 13.30 h)
Programa Nit dels Museus:
Dissabte 18 (21 h / 22.30 h / 00 h)
Juny:
Dijous 6, 13, 20 i 27 (17 h / 18.30 h / 20 h)
Dimecres 12, 19 i 26 (10.30 h / 12 h / 13.30 h)