Aquest divendres, al voltant de les 10 h, més d’un centenar de membres de la PAH s’han concentrat davant de l’oficina del Banc Popular al passeig de Gràcia, número 17, i han ocupat les instal·lacions amb xiulets i crits de protesta. Vestits amb samarretes verdes els activistes han penjat pancartes a l’interior de l’oficina bancària i els treballadors de l’entitat han abandonat l’edifici. Els manifestants han declarat que no tenen pensat abandonar la sucursal fins que el Banc Popular no accepti renegociar uns casos sobre els quals ja havia arribat a un protocol de negociació anteriorment i que, segons la PAH, està incomplint.

Aquesta acció ha estat motivada pel suposat cas omís que el responsable de morositat a Catalunya i Balears del Grup Banc Popular ha fet dels 90 casos de desnonament presentats per la PAH. La membre de la Plataforma i coordinadora de les accions relacionades amb el Banc Popular, Sussana Ordoñez, ha assegurat que l’entitat va signar un protocol de negociació amb la PAH el 28 de febrer i que l’està incomplint totalment.

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, també ha destacat els més de 650 desnonaments que l’organització ha aturat. Ha destacat que la plataforma ha demostrat que que sí es pot aconseguir aturar-los i que es tracta de voluntat política.

Colau ha criticat la vulneració massiva de drets humans que s’està produint al país, que està deixant milers de famílies al carrer mentre el parc d’habitatges sense ús en mans dels bancs segueix creixent.