La comunitat educativa es planta, aquesta vegada, a escala estatal. Escoles d’infantil, primària, secundària i estudis universitaris, així com centres de formació professional, escoles oficials d’idiomes, escoles de música, art i centres d’adults, tant públics com concertats, fan aquest dijous un front comú per mostrar el seu rebuig als constants ajustos pressupostaris en l’àmbit educatiu i també a la LOME, que consideren un retrocés.

La protesta es visibilitzarà a Barcelona amb una manifestació que s’ha convocat a les 12.30 h a la plaça de la Universitat, així com en altres mobilitzacions arreu de Catalunya. Els sindicats del sector denuncien que la llei impulsada pel ministre d’Educació, José Ignacio Wert, va en contra dels alumnes i el professorat i suposa una regressió en els drets dels ciutadans a rebre un ensenyament públic, de qualitat i en català.

La mesa sindical d’escoles bressol de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) ha posat com a exemple, per sumar-se a la protesta, l’augment de quotes que han patit els centres barcelonins, així com l’increment de les ràtios i la reducció d’hores de les educadores de suport, retallades que segons l’IMEB dificulten l’atenció als infants i suposen una “política privatitzadora dels serveis públics”.

La conselleria d’Empresa i Ocupació ha dictat serveis mínims per garantir l’atenció dels escolars que vagin als seus centres. En cada centre hi haurà d’haver una persona de l’equip directiu, així com un auxiliar administratiu per centre. El nombre de docents varia en funció de si es tracta d’educació infantil o primària (que necessiten més personal) o bé de cursos superiors.

Els estudiants de secundària ja havien anat a la vaga en contra de les retallades i de la reforma de la Llei d’educació tant al febrer com a l’octubre. Aleshores van convocar aturades durant tres dies.