Cada primavera, quan comença a pujar la temperatura del mar, les sípies pugen de les profunditats del Mediterrani per reproduir-se. Els mascles, amb la finalitat d’aconseguir una femella, s’aventuren en una lluita salvatge en què només els més forts aconsegueixen l’objectiu. Els mascles vencedors es vesteixen de gala i adopten una coloració cridanera en forma de zebra al dors i una tonalitat rosada al ventre, i intenten seduir les femelles fregant-s’hi constantment.

Com cada any, L’Aquàrium ha habilitat un tanc especial perquè el públic pugui veure aquest espectacle de sexualitat i magnetisme on les sípies puguin deixar anar els seus instints. El visitants que s’acostin al centre en aquests dies podran presenciar en directe el costat més insaciable i seductor d’aquests peculiars animals, que es converteixen en depredadors ferotges en competir entre ells per copular amb com més femelles millor.

Després de diverses jornades maratonianes de sexe amb altres individus de l’espècie, les sípies moren d’extenuació per la intensa activitat sexual. Alguns dels cossos dels cefalòpodes sense vida pujaran a la superfície, mentre que d’altres seran devorats pels companys d’espècie.